
מנהלת הר הבית הביעה הערב (רביעי) אכזבה כבדה מההחלטה שלא לאפשר עליית יהודים להר עד לתום חודש הרמדאן.
"לצערנו הר הבית נסגר ליהודים בחג שביעי של פסח ליהודים עד להודעה חדשה. בגלל איומי פרעות והתפרעויות מוסלמים במתחם הקדוש ובגבולות המדינה. תפילות יהודים יתקיימו בשערי הר הבית, וברחבות הכותל המערבי והדרומי, המזרחי והצפוני", נמסר מטעם המנהלת.
היא ביקשה גם להודות "לראשי ואנשי הרשויות המדיניות והבטחוניות על המאמצים והפעולות לאפשר את עליית היהודים בימים האחרונים על אף האיומים, ובמיוחד לשר לביטחון לאומי על השתדלותו החזקה לפתיחת הר הבית גם בימים הבאים".
"מינהלת הר הבית מברכת את אנשי כוחות הביטחון והמשטרה בראשות מפכ"ל המשטרה רנ"צ קובי שבתאי, ממ"ז ירושלים ניצב דורון תורג'מן, ממ"ר דוד נצ"מ אבי כהן, ואת שוטרי הר הבית כולם, על פעילותם המסורה לילות כימים, לאפשר את עליית היהודים בביטחון ובשלווה. המינהלת פועלת לאפשר עליית יהודים להר בכל ימות השנה, בכל שעות היום ומכל שערי הר הבית", נאמר בהודעה.
מוקדם יותר אמרו מקורבים לשר לביטחון לאומי איתמר בן גביר כי השר העביר מסר לראש הממשלה בנימין נתניהו ולפיו סגירת הר הבית הבוקר ליהודים היתה "טעות חמורה".
מקורבי השר סיפרו כי הוא עשה את החג בעיר העתיקה בירושלים וצפה על הר הבית "והיו שם עשרות בודדות של ערבים. הרבה פחות מהאלפים שגופי הביטחון העריכו בהערכת המצב בערב החג. ובשביל כמות כזו אין שום סיבה לסגור את ההר ליהודים".
עוד אומרים בסביבתו כי "גורמי הביטחון לא לקחו בחשבון נתון מאוד בסיסי והוא תחזית מזג האוויר. הגשם שירד בירושלים גרם לכולם לעזוב שם והשאיר את ההר ריק".
בן גביר ביקש מראש הממשלה לפתוח מחדש את ההערכות גם לגבי התגובות בעזה ובלבנון "ולא להסתמך באופן אוטומטי על הערכות גופי הביטחון שנכשלו ובגדול", כלשונו.