ח"כ יצחק קרויזר
ח"כ יצחק קרויזרצילום: ערוץ 7

יו"ר סיעת עוצמה יהודית ח"כ יצחק קרויזר יחד עם עוד ארבעים ושבעה חברי כנסת ושרים מהקואליציה והאופזיציה הגישו בקשה לדחיית החזר תשלומי מענקי קורונה ל- 140 אלף עצמאים.

כזכור מדינת ישראל העניקה מענקי קורונה לעסקים שנפגעו בקורונה ולאחר בדיקה דרשה מבעלי העסקים להשיב את כספי המענק שקיבלו. המועד האחרון להשבת הכספים הוא ב-20 באפריל 2023.

חברי הכנסת פנו במכתב ליו"ר ועדת הכספים ח"כ משה גפני בדרישה להתערבות מהירה בנושא. במכתב מציינים חברי הכנסת: "בשלוש השנים האחרונות, בעלי העסקים העצמאיים התקשו להרים את הראש מעל הקשיים שהעמידה הקורונה. כיום, כשהם סוחבים על גבם את פגיעות הקורונה, הם מתקשים לסגור את החודש. אנחנו מבקשים את אישורך להארכה נוספת עד לתאריך 1 באוגוסט 2023, בכדי שבפרק זמן זה, בעלי העסקים העצמאיים יוכלו למצוא פתרון להתמודד עם בעיית העיקולים".

עוד הוסיפו חברי הכנסת כי ''סך כל הפיצויים בקורונה לעצמאים עמד על שליש מהפסדיהם האמתיים בשנתיים של הקורונה, כאשר, שני שליש הם נשאו על גבם. כתוצאה-מכך, חלקם לא עמדו בעול החובות ופשטו רגל וחלקם המשיכו לשלם, אך עדיין לא הצליחו להתאושש. חשוב לציין שרובם של העסקים המאוימים בעיקול הם בעלי עסקים קטנים המעסיקים עד 20 עובדים. עיקול העסק פירושו שמשק הבית של בעלי העסקים ועובדיהם יהיה בסכנה, שלא נדבר על פגיעה בכלכלה הישראלית כולה. בפעם הקודמת, דחיית מועד העיקולים נעשתה ללא כינוס ועדת הכספים. כולנו תקווה ששר האוצר יראה את חשיבות הנושא עין בעין ויאשר דחייה נוספת".

ח"כ קרויזר ציין: "העסקים במדינת ישראל גם ככה מתמודדים עם עודף בירוקרטיה ותשלומים גבוהים, התשלום כעת יכול לרסק עשרות אלפי עסקים ולהכניס משפחות רבות לסחרור ולפגיעה אנושה בעסקים".

לסיום אמר קרויזר: "מדינת ישראל חייבת להתחשב ולעשות הכול, כדי לסייע לבעלי העסקים הם מנוע הצמיחה של הכלכלה שלנו".

חברי הנהגת תנועת העצמאים שיזמו את המהלך, עופרה שוראקי, אורן בוטא, יעקב אבוטבול, מורן מונו ועו"ד בת אל אוליאל מסרו: "מודים לחבר הכנסת יצחק קרויזר יו"ר עוצמה יהודית על ההיענות המהירה לפנייתנו, אנו מנסים לחבר את חברי הכנסת לאט לאט ובהתמדה ללובי חזק ויציב כמו שמגיע לעצמאים במדינת ישראל".