מרתון ריצה
מרתון ריצהצילום: ISTOCK

ההישג הנהדר במירוץ האולטרה מרתון הושג במרמה. יואשה זקשבסקי, אתלטית סקוטית הלוקחת חלק במירוצי אולטרה מרתון, סיימה במקום השלישי במרוץ "אולטרה GB" למרחק של 80 ק"מ בין מנצ'סטר לליברפול.

אלא שבדיקה של נתוני GPS העלתה כי היא ככל הנראה עברה 4 ק"מ על ידי שימוש במכונית, במקום בריצה.

הנתונים העלו חשד לאחר שהתברר כי היא עברה 1.6 ק"מ במהלך דקה וארבעים שניות בלבד, ובדיקה מדוקדקת יותר של נתונים הריצה העלו כי האתלטית פשוט החליטה לנסוע ברכב בחלק מהמירוץ.

אדריאן סטוט, אחד מחבריה של זקשבסקי הודה כי היא אכן נסעה ברכב בחלק מהמירוץ. "המירוץ לא הלך כמתוכנן. היא אמרה שהיא מרגישה חולה ועייפה במהלך המירוץ ורוצה לעזוב. היא שיתפה פעולה באופן מלא עם החקירה של מארגני המירוץ, ונתנה להם דין וחשבון מלא על מה שקרה. היא באמת עצובה על כך עוגמת נפש שנגרמה", אמר סטוט.

התרמית של האתלטית הועברה לבחינה של איגוד האתלטיקה הבריטי, שיחליט כיצד להעניש את זקשבסקי בת ה-47, הנחשבת לאחת ממשתתפות האולטרה מרתון הבולטות בבריטניה.

מנהל אולטרה מרתון GB, וויין דרינקווטר, סיפר כי "קיבלתי לאחר המירוץ מידע שאחת הרצות השיגה יתרון לא ספורטיבי ולא תחרותי במהלך אחד מהקטעים במירוץ. הנושא נחקר, ולאחר שבדקנו את הנתונים ממערכת מעקב המירוץ שלנו, כולל הצהרות שסופקו מצוות האירוע שלנו, מתחרים אחרים והמשתתפת עצמה, אנו יכולים לאשר כי אחת הרצות נפסלה מהאירוע לאחר שהשתמשה ברכב בחלק מהמסלול".

המקום השלישי הוענק לאחר מכן לרצה שסיימה במקום הרביעי בתחרות.