
סלט או מטבל צ'ימיצ'ורי, איך שתרצו לקרוא לו, מגיע מהמטבח הארגטינאי, אך נפוץ כיום ברוב המטבחים בעולם.
צ'ימיצ'ורי פירושו בספרדית "המולה" / "באלגן" , שמתארת את הערבוב של הסלט שמורכב מהמון מרכיבים ללא סדר מסוים.
הצ'ימיצ'ורי מתאים בעיקר לבשרים, אך ניתן לשלב אותו עם עופות דגים ואפילו מאפים! הוא נשמר כשבוע ימים בזכות שמן הזית, מה שאומר שאפשר להכין לארוחת השבת ומה שנשאר (אם נשאר) לקחת בצנצנת למנגל עם המשפחה ביום העצמאות.
מי שעדיין לא הכין זה הזמן!
מצרכים:
צרור פטרוזיליה
חצי צרור כוסברה
5 שיני שום
1 בצל סגול קטן
חצי פלפל חריף
חצי גמבה אדומה
חצי גמבה צהובה/כתומה
שלושת רבעי כוס שמן זית
2 כפות חומץ
כפית וחצי מלח גס
כפית פלפל גרוס
כפית אורגנו יבש
אופן ההכנה:
קוצצים את כל הירקות והעשבי תיבול דק-דק!
(מי שמתעצל יכול להכניס לסלייסר לטחינה גסה, שלא יצא טחון מידי)
מוסיפים את השמן, החומץ והתבלינים
מעבירים לצנצנת זכוכית או קערה אטומה
שמים במקרר ל-8 שעות לפחות
טועמים ומתקנים תיבול אם צריך
בתאבון!
תרשמו לנו בתגובות איך יצא :)
