ביישוב שבי דרום, שבו מתגוררות משפחות רבות שפונו מכפר דרום שבגוש קטיף, ייחנך בית כנסת חדש שנבנה לזכרם של "קדושי כפר דרום".
לאירוע חנוכת בית הכנסת בעוד כשבועיים (11.5) יגיעו הרב הראשי לישראל הרב דוד לאו, הרב דב ליאור, הרב שמואל אליהו, השר יצחק וסרלאוף, השר עמיחי אליהו, השר לשעבר אורי אריאל ראש המועצה שי חג'ג' ועוד.
במהלך ערב חנוכת בית הכנסת, מובילי המאבק המפורסם על גג בית הכנסת בכפר דרום בשנת 2005 יקבלו הוקרה על מסירותם.
בשבי דרום רואים בבית הכנסת כמבנה הבנוי על יסודות הקהילה שפרחה בכפר דרום. "לבית כנסת ישנו עבר מפואר ושורשיו בכפר דרום שבחבל עזה, ובעז"ה פניו לעתיד בשבי דרום, יישוב תורני גדול ומשגשג בארץ ישראל", נכתב בהזמנה לאירוע חנוכת בית הכנסת.
בית הכנסת בכפר דרום נחנך ביום העצמאות ה-57 של מדינת ישראל, כ-3 חודשים בלבד לפני הפינוי מגוש קטיף. "בית הכנסת בכפר דרום שימש הרבה מעבר לבית תפילה", נכתב. "הוא היה הלב הפועם של הקהילה. הוא היה מרכז החיים וממנו ינקנו את התרבות, חיי החברה ותעצומות הנפש. לא פלא שבית הכנסת בכפר דרום הפך לסמל בעיני החברה כולה. שם נאבקנו מתוך אהבת ישראל גדולה, מתוך אמונה שלימה בריבונו של עולם ומתוך מסירות אין קץ לארץ ישראל".
עוד נאמר: "נסתרות דרכי ה' ונאלצנו לגלות מעל אדמת כפר דרום ובמשך שנים לחיות במשכן ארעי בימי המלון בבאר שבע, באשקלון וגם פה בשבי דרום. בכל אחד מהמקומות הללו בית הכנסת היווה עוגן ומקום מאחד ומגדל את היחיד ואת הקהילה כולה ובו לא פסק קול התורה, התפילה, והבל פיהם של תינוקות של בית רבן".
"ברוך ה' אנו זוכים לחנוך את בית אלוקינו, את משכן הקבע ביישוב שבי דרום המתחדש. אנו עומדים משתאים מול הגודל, הפאר וההדר שלו מתוך אמונה שמקדש מעט זה הוא הכנה למקדש בירושלים שיבנה בעזרת ה' ובעזרתנו בקרוב ממש, וכדי שנוכל להכיל את העוצמות הרוחניות והגשמיות שיהיו שם אנחנו מכינים את התשתיות כבר פה. שנזכה".