השגריר גלעד ארדן מדליק נר
השגריר גלעד ארדן מדליק נרצילום: חופשי

שגריר ישראל באו"ם גלעד ארדן הקריא אחר הצהריים (שלישי, שעון ישראל) את שמות הנרצחים בפיגועי הטרור ונטש את הדיון במועצת הביטחון של האו"ם, שעוסק בסוגייה הפלסטינית ובמצב הביטחוני במזרח התיכון.

הדיון במועצת הביטחון של האו"ם בעיצומו של יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ופעולות האיבה נערך חרף פניותיו של השגריר ארדן בבקשה לשנות את מועד הדיון ולא לקיימו ביום הרגיש והחשוב לישראל. את הדיון ניהל שר החוץ הרוסי סרגיי לברוב, ושר החוץ הפלסטיני השתתף בו.

ארדן זעם: "הדיון היום חצה את כל הגבולות. אני עצוב מאוד. זהו אחד הימים הקדושים ביותר בישראל, שבו אנו זוכרים את הנופלים שהגנו בחייהם על המולדת".

"הסיבה היחידה שהקונפיקלט הזה טרם נפתר היא הסירוב התמידי של הפלסטינים לקבל את הקיום של מדינה יהודית, תוך שטיפת מוחות ילדיהם והטפה לשנאה. בושה. בשם 24,213 הנופלים אני מסרב לקחת חלק בדיון", אמר ארדן ונטש את האולם.

שגריר הרשות הפלסטינית באו''ם אמר בדיון של מועצת הביטחון: "הגעתי לכאן עם מסר ברור. לפני 75 העם שלנו עבר את הנכבה. כמעט תוך לילה חלק ניכר מהעם שלנו הפך לפליטים. זהו הזמן להביא לקץ הנכבה. אנו חיים במשבר הפליטים הגדול בעולם רווי בהכחשה. הכיבוש המתמשך החזק ביותר בעת המודרנית - אז למה זה נמשך? הקהילה הבינלאומית עדיין סובלנית לכיבוש ולכוחנות. לקהילה הבינלאומית יש לא רק את הדרך להבטיח לשמור על החוקים, יש לה גם את האחריות לעשות זאת. יש לגנות את הפרת החוק שנמשכת כל העת".