השלט שנתלש
השלט שנתלשצילום: עמנואל ברוש

פעיל הר הבית נעצר אתמול (רביעי) בחשד שתלש שלט של הרבנות הראשית האוסר על עליית יהודים להר הבית.

הפעיל הושאר במעצר במשך מספר שעות לאחר שנאמר לו כי בשל יום העצמאות בתי המשפט סגורים. הבוקר התקיים דיון בעניינו בבית משפט השלום בירושלים.

בדיון התברר כי בניגוד לטענת המשטרה, לאחר חקירה נגדית של עו"ד נתי רום מארגון חוננו הודה נציג המשטרה כי השלט אותו על פי החשד תלש הפעיל נתלה על ידי הקרן למורשת הכותל זאת למרות שסמכותה בעניין אינה ברורה וללא ציון ברור על גביו כי הקרן היא שתלתה אותו. ב

עקבות כך, הורה בית המשפט על שחרורו של הפעיל למרות בקשת המשטרה להרחיקו מאזור ל 10 ימים. עו"ד רום מסר כי ייבחן את אופן תליית השלט וחוקיותו.

הפעיל אמר לאחר הדיון: "אנו נמשיך לפעול להסרת השלט השקרי, הבלתי חוקי והפוגעני שבא להתעמר בעולי ההר. אין אף גוף שעומד מאחורי השלט הזה וכולם מסירים ממנו אחריות. עליתי להר הבית מיד לאחר הזכייה כדי להודות על הפסיקה, שמחתי לראות שהכניסה נקייה מהשלט האפל".

עו"ד נתי רום מארגון חוננו שייצג את הפעיל מסר: "מצער לראות כי קרן אשר סמכותה איננה ברורה מנסה למנוע את עלייתם של יהודים להר הבית. אני תקווה כי הדבר לא נעשה ע"מ לפאר את שמו של הכותל שמקור קדושתו וחשיבותו היא היותו כותל חיצוני להר הבית – מקום המקדש".