
שר התקשורת שלמה קרעי התארח היום (ראשון) בכנס החירות התשיעי של התנועה הליברלית החדשה וסיפר בו על כוונתו לפתוח לגמרי את שוק התקשורת לתחרות.
השיחה עם קרעי הופסקה שוב ושוב במשך כ-20 דקות בעקבות מחאה קולנית מצד מפגינים נגד הרפורמה המשפטית.
קרעי הגיב להפרעות ואמר: "זאת בדיוק הסיבה שצריך רפורמה בתקשורת כי הציבור מוסת על ידי ערוצי התעמולה.
לדבריו, "אני שר התקשורת הראשון שמנסה לשחרר את הכבלים ולפתוח את השוק. אני רוצה לשחרר את הכל ממני. גם מבחינת ערוצים - שהציבור יקבע כמה ערוצים צריכים להיות. כל אחד שרוצה יכול להקים ערוץ תקשורת. יש לסגור את מועצת הכבלים והלווין והרשות השנייה ועד סוף יולי יעבור החוק בנושא. אני אסגור את המועצות הקומוניסטיות ואתן לשוק לעשות את שלו".
הוא הוסיף כי "ערוץ 14 הוא נקודת אור בנוף התקשורת הישראלית ואני שמח מאוד שהוא מצליח".

קרעי ציין כי גם ערוצי הרדיו צריכים להיות פתוחים לתחרות. "בשנה הבאה אתם תראו שיהיו שידורים ארציים לא ציבוריים שיצאו במכרזים ולתחנות הקיימות שכיום יכולות לשדר רק אזורי. אני הולך לבטל לגמרי על ההחלטה לערוץ רדיו היכן לשדר והיכן לשים אנטנה. מבחינתי שכל אחד יקנה תדר וישדר איפה שהוא מעוניין מדן ועד אילת".
כשנשאל לדעתו על המשך פעילותה של גלי צה"ל ענה: "גלי צה"ל מנוהלת על ידי שר הביטחון. מבחינתי יש לסגור את התחנה".
