שר המשפטים לוין והנשיא הרצוג
שר המשפטים לוין והנשיא הרצוגצילום: יונתן זינדל, פלאש 90

נשיא המדינה יצחק הרצוג התייחס למגעים על הרפורמה המשפטית בין הקואליציה לאופוזיציה המתקיימים בחסותו.

בחוג התנ"ך של מיזם 929 שהתקיים בבית הנשיא אמר הרצוג: "המשבר שמלווה אותנו כבר מספר חודשים, נותן את אותותיו המאיימים, והקיטוב, ולא פעם, אני אומר בכאב עמוק, גם השנאה, ניכרים בכל המרחבים – מהרחוב, דרך שולחנות השבת המשפחתיים וקבוצות הוואטסאפ החברתיות, וכמובן, לרשתות החברתיות ומקוונות".

הוא שלח רמז עבה לשר יריב לוין בשל התבטאויותיו בהפגנת המיליון. "אנו בבית הנשיא עושים מאמץ סיזיפי ובלתי פוסק לקדם דיאלוג והבנה רחבים. זה מחייב את כולנו לנהוג במתינות, לרסן התבטאויות והתנהגויות, לגלות אחריות, במיוחד בהתייחסות לשליחי ומשרתי ציבור".

במקביל גיבה את מערכת המשפט. "אני רוצה בראש ובראשונה בעת הזאת להביע הערכה עמוקה ולחזק מכאן את אחת מהחברות הקבועות בחוג התנ"ך בבית הנשיא, נשיאת בית המשפט העליון אסתר חיות, ואת מובילי המערכות המשפטיות בישראל, ובכללן היועצת המשפטית לממשלה –על מסירותם ושליחותם למען החברה והמדינה".

"אני מדגיש: אפשר להתווכח, אפשר לחלוק על מדיניות, החלטות ותפיסות עולם, אבל בדרך ארץ, תוך קיום מחלוקת לשם שמים. כאמור, ברמה האישית – אני וצוות בית הנשיא מקדישים את כל עתותינו ומשאבינו להתמודדות עם הקיטוב העמוק, ליצירת שיח והקשבה, תוך ביסוס תחושת שייכות – הן ברמה הפנים אזרחית והקהילתית, והן כלפי המדינה ומוסדותיה", דברי הרצוג.