
לראשונה משרד התרבות והספורט יתמוך בסטודנטים למקצועות האמנות, הלומדים במוסדות לימוד הנתמכים על ידי משרד התרבות והספורט.
השר מיקי זוהר הגדיל את תקציב משרד התרבות והספורט לשנים 2023-2024 במיליארד שקלים, מתוכם, כ-300 מיליון שקלים יופנו לתכניות חדשות בעולם התרבות, אשר משקפות את מדיניותו לפיתוח וקידום אמנים בראשית דרכם, תמיכה באמנים ותיקים וחיזוק התרבות בפריפריה.
במסגרת התוכנית החדשה, כל סטודנט יקבל מלגת לימודים ממשרד התרבות והספורט בגובה 50% משכר הלימוד בתמורה לשעות התנדבות בקהילה.
שר התרבות והספורט מיקי זוהר ציין כי "המלגה שתסבסד חצי משכר הלימוד, תסייע לצעירים וצעירות כישרוניים להתפתח ולמקצע את כישוריהם, גם אם אין להם את הבסיס הכלכלי לשם כך. להיות שחקן, זמר, יוצר או צייר אינו עוד בגדר "חלום"- אני משוכנע כי המהלך יגרום לצעירים רבים יותר לבחור בכישורים האמנותיים שלהם, להתמקצע ולהיות חוד החנית של ישראל בעולם התרבות".
מנכל משרד התרבות והספורט כפיר סויסה אמר כי "סבסוד שכר הלימוד יאפשר לכל צעיר וצעירה עם כישרון בתחום האמנות לממש את הפוטנציאל הטמון בהם ולבחור באומנות כמקצוע. כל סטודנט בישראל צריך ללמוד מבלי להיות מוטרד מתשלום שכר הלימוד, ובלבד אמנים, שצריכים להתפנות לחדוות היצירה. הסרת החסמים הללו יביאו לגיוון של האמנים והאמניות, ולהגדלת מספר האמנים בישראל".
