
החל ממחר (שני) יונהג במשך שנה פיילוט לפיו לא יהיה צורך באישור משטרה, להוצאת רשיון קבורה, למי שנפטר בבית והיה מלווה בהוספיס ביתי.
על השינוי בנוהל הוחלט בעקבות עתירה לבג"ץ של מיכאל פואה, ראש עמותת "לנוח בשלום".
מעתה במקרים אלה, כשאין חשד לפלילים, תספיק קביעת מוות של גורם רפואי כדי לשחרר את הגופה לקבורה.
אם יוגדר הפיילוט כהצלחה, הנוהל יורחב גם לקשישים ולחולים סופניים שנפטרו בביתם ולא היו מטופלים בהוספיס ביתי.
בעבר נטען שהמשפחות האבלות סובלות מעוגמת נפש, וקרובי הנפטר נאלצים להמתין לעיתים זמן רב כשהגופה מוטלת בחדר סמוך.
כשקצין המשטרה מגיע הוא מתחיל בהליך הבירור שבמסגרתו הקרובים נתפסים לעיתים כחשודים עד לקביעתו שאין חשד לפלילים ולמתן אישור לשחרר את הגופה לקבורה.
בעתירה נטען שהנוהל פוגע באופן חמור בזכות האדם למות בביתו בכבוד במקום בבית החולים, ואף פוגע בזכויות יסוד של קרובי הנפטר, כשאלה הופכים לחשודים על לא עוול בכפם.
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר אמר כי המהלך החדש יקל על המשפחות. "מותו של אדם השוהה בהוספיס בית זה מצב רגיש בו בני המשפחה שוהים סביב הנפטר בימיו האחרונים ולאחר פטירתו, וביצוע הפיילוט, יאפשר להקל במעט על משפחות הנפטר בשעתן הקשה ולאפשר הליך מזורז להבאת הנפטר למנוחת עולמים".
אליעזר רוזנבאום המשנה למנכ"ל המשרד לביטחון לאומי הוסיף: "במטרה לבחון כיצד ניתן להקל על אזרחים בשעתם הקשה מבלי לפגוע בעבודת המשטרה בעת בחקירת מקרה המוות, כינסנו ועדה מקצועית. הוועדה מצאה כי הגעת שוטר מיד לאחר פטירת קרוב המשפחה, תשאול של בני המשפחה וכניסה למרחב הפרטי, עלולים לגרום לצער נוסף. זו היתה משימה מורכבת וקשה. הפיילוט יערך במשך שנה כשהמטרה להרחיבו לאוכלוסיות נוספות".