דונלד טראמפ
דונלד טראמפצילום: רויטרס

חקירה נוספת נגד הנשיא האמריקני לשעבר דונלד טראמפ: העיתון "ניו יורק טיימס" מדווח כי התביעה הפדרלית בארה"ב פתחה בחקירה בניסיון לגלות האם טראמפ גייס מתורמים שונים 250 מיליון דולר בטענה כי "זה יסייע לו להילחם בזיוף תוצאות הבחירות 2020" למרות שידע כי התוצאות סופיות ואין לו סיכוי לשנות אותן.

כתבת העיתון, מגי הברמן, מצטטת שלושה אנשים המקורבים לחקירה וטוענים כי החוקר המיוחד ג'ק סמית' שמונה לבדוק את הנושא מנסה כעת לקבוע האם טראמפ ועוזריו הפרו את חוקי ההונאה בארה"ב בכך שרימו את התורמים ושכנעו אותם לתרום סכומי עתק למרות שהנשיא לשעבר ידע כי אינו יכול לשנות את תוצאות הבחירות.

העונש על הפרת חוקי ההונאה בארה"ב עומד על עד 20 שנות מאסר. החשד הוא כי טראמפ ועוזריו גייסו את הכסף דרך פעילות של ועדת הפעולה הפוליטית Save America, ובחודשים האחרונים זומנו חלק מחברי ועדת פעולה לחקירה ועדות על מנת להבין האם טראמפ גייס בעזרתה את הכסף.

חלק מהנחקרים נשאלו מה הם ידעו על אמיתות הטענות לזיוף תוצאות הבחירות, והאם גייסו את הכסף מתורמים למרות שידעו כי אין להם אפשרות לשנות את תוצאות הבחירות ובכך למעשה רימו את התורמים. החוקרים גם מנסים לבדוק את העברות הכספים שבוצעו על ועדת הפעולה וממנה, על מנת לבדוק האם הכסף הועבר לפעילותו האישית של טראמפ. אחד הנחקרים בפרשה החדשה הוא סגן הנשיא לשעבר, מייק פנס, שהכריז כי יתמודד מול טראמפ בבחירות הקרובות בשנת 2024.

אחד מיועציו של טראמפ בקמפיין הבחירות הנוכחי טען בראיון ל"ניו יורק טיימס" כי מובר במתקפה פוליטית לאור ההתחזקות של טראמפ בסקרים האחרונים.

"המשטרה הפוליטית דוחפת קדימה את ציד המכשפות שלה, מאז שהנשיא טראמפ הודיע על התמודדות בבחירות. כבר הוכח כי הם טועים בכל פעם מחדש", טען היועץ.