חברת הכנסת טלי גוטליב שבה וקובעת גם עם פתיחת מושב הקיץ של הכנסת כי "לא תהיה רפורמה", כלשונה. "ראש הממשלה נתניהו עצר את זה כי הוא תופס את חוסן החברתי והלאומי כקודם לרפורמה. אני חשבתי שהוא שוגה בעניין הזה כי המחאות וההפגנות תמשכנה".

לנוכח נתונים אלה קובעת גוטליב כי רפורמה לא תהיה, ולעומת זאת מניעת מינויו של השופט יצחק עמית לנשיא בית המשפט העליון אינה תלויה ברפורמה. "אני יכולה לעשות את זה בלי הרפורמה. פשוט באמצעות החוק הקיים".

"לגבי כל מה שקשור למינוי שופטים אנחנו צריכים לדאוג שהנציגים שלנו בוועדה יהיו מספיק חזקים לעמוד בפרץ מול הכתבות ומול ניסיונות לדילים שאני לא רוצה להאמין שיתרחשו", אומרת גוטליב ומציינת באשר לרפורמה כי מן הראוי שלא לצאת בכותרות שמאחוריהן אין דבר. "כמו שאמרו חז"ל 'אמור מעט ועשה הרבה'. זו שיטתי. בעיקר כשאנחנו מול הגוף החזק במדינה, בית המשפט העליון, ששולט בכל מכל כל, ולכן כל כך חשוב למנוע את ההכתבה שלהם מי יהיה נשיא בית המשפט העליון".

גוטליב מבהירה כי זו הסיבה בגינה היא מציגה את מועמדותה לוועדה לבחירת שופטים כמי שרואה בעצמה אדם חזק ובלתי ניתן לשבירה. היא מאמינה כי היא והשר לוין יוכלו לעמוד יחד בפרץ במסגרת הוועדה למינוי שופטים וימנעו את מינוי עמית לנשיא הבא.

באשר להפגנת הימין אומרת גוטליב כי הקריאות 'העם רוצה רפורמה משפטית' משמען הוא הרצון של העם שיתחשבו בקולו. "העם רוצה משילות. העם מתרגם את הרפורמה למשילות, והוא צודק. לו דעתי הייתה נשמעת ולא היו מתייחסים אליי כאל פרלמנטארית חדשה, היו מבינים שהצורך הראשון הוא לפטר את מיארה שהיא מינוי פוליטי של גדעון סער. חבל שלא שמעו בקולי".

"אנחנו מחויבים לספק כמה תמונות ניצחון לבוחרים שלנו, להזכיר שהימין כאן עם כוח של 64 מנדטים. היידה היידה חקיקה שתיטיב עם הציבור", דברי גוטליב המציינת כי הצעות הכוח שלה נוגעות לכוח הבלתי מרוסן של המשטרה, לכוח המופעל מול אבות בישראל, שלילת זכויות הוריות מגברים, ביטול חזקת הגיל הרך, "אני במקשת לרסן את כוח הפרקליטות, שלא לערער על זיכויים של נאשמים, שהרשעה בישראל תהיה פה אחד, מה שהיה מונע את זדורוב. יש שלל חקיקות חשובות מאוד, וכמובן לדאוג לחינוך המיוחד שזה ממש בדמי ונפשי".

בהתייחס לתמיכתה במועמדותו של אפי נווה לראשות לשכת עורכי הדין, אומרת גוטליב כי הסיבה לכך היא "שמה שמעניין אותי זו מדינת ישראל ואזרחי ישראל ולמנות את נשיא בית המשפט העליון זו משימה חשובה ביותר, והמועמדים הקיימים שהם עמית בכר שלוקח חלק בהפגנות האינפנטיליות של השמאל ורויטל סוויד שהיא חברה לשעבר במפלגת העבודה. מי שיוצא נגדי אינני רוצה שיבחר ולכן אתמוך במועמד שייטיב עם העקרונות שלי כאשת ימין".