סלט טאבולה
סלט טאבולהצילום: המטבח של הירושלמי

טאבולה- היא מאכל מהמטבח הערבי - לבנון וסוריה, מדובר בעצם על סלט בורגול מבושל שמוגש קר.

נהוג להכין אותו עם המון עשבי תיבול לימון ועגבניות. המתכון הבא מקבל טוויסט קצת שונה מהמקור, אך טעים וחגיגי לא פחות!


מצרכים:
כוס בורגול יבש
חופן פטרוזיליה
2 גבעולי סלרי
3 כפות חמוציות
2 כפות אגוזי מלך שבורים גס
3 כפות שמן זית
מיץ מלימון שלם
מלח ופלפל


אופן ההכנה:
נשרה את הבורגול בכלי/סיר עם 2 כוסות מים חמים למשך חצי שעה.

לאחר חצי שעה הבורגול יספוח אליו את המים כמעט לגמרי, (נסנן את הבורגול אם נשארו עדיין נוזלים) ונעביר לקערה.

נקצוץ דק' את הפטרוזיליה וסלרי ונוסיף לקערה. נוסיף את החמוציות, האגוזים, השמן זית, הלימון והתבלינים ונערבב הכל יחד. נטעם אם צריך להוסיף עוד לימון או עוד מלח. בתאבון!

המתכון באדיבות המטבח של הירושלמי - קייטרינג בשרי