יום הזכרון השלישי לפטירת הרב נחום אליעזר רבינוביץ' התקיים השבוע (שלישי) בישיבת ההסדר מעלה אדומים שבראשה עמד הרב זצ"ל במשך שנים רבות.

תלמידו הרב צבי הבר, ר"מ בישיבת מעלה אדומים, מספר כי "הרב רבינוביץ' היה מאוד נגד התפיסות באקדמיה שיש רמב"ם א' ורמב"ם ב', רמב"ם של ההלכה ורמב"ם של מורה נבוכים. הרב רבינוביץ' איחד ביניהם. אי אפשר להבין את הפסיקה מבלי להבין את התפיסה המחשבתית שלו ואת הספר מסילות בלבבם".

אחריו דיבר הרב יצחק שילת, ראש הישיבה, שהדגיש את הכבוד שהרב רבינוביץ' רכש לתורה וללומדיה. "אחת התכונות הבולטות שנפגשנו בה אצל הרב היא של הכבוד. המבוגרים זוכרים איך הרב היה מקפיד בזמן הוצאת ספר תורה ששתי הדלתות של ארון הקודש יהיו פתוחות. אם לא, הוא בעצמו היה עוזר לפתוח עוד דלת, כי זה לא כבוד התורה. שנים על שנים, היה הולך אחרי ספר התורה עד לבימה, גם כשהיה קשה לו ללכת. כבוד לתלמידי חכמים, לרב העיר, כבוד לנו, צעירים שהוא גדול מעליהם".

עמיתו לראשות הישיבה, הרב חיים סבתו, סיפר על כך שהרב רבינוביץ' בגוש קטיף, "נלחם כמו אריה. ראית הרב רבינוביץ' אחר. אמנון שפירא ז"ל אמר לי: אני מתבלבל, אני זוכר שהרב ליברלי וסבלן, מה פתאום נהיה כל כך תקיף? אמרתי לו: זה הרב, ערכים שהוא מאמין בהם הוא נלחם עליהם בכל הכוח. בגיור ובעניין ארץ ישראל וההתנתקות. זוכר זאת בעוד תחום אבל פחות תקיף - שזה התחום של מדינת ישראל. הרב ראה את ההתפתחות של מדינת ישראל כנס היסטורי. הוא לא דיבר במונחים שאנחנו שגדלנו בבית מדרשו של הרב קוק כ'אתחלתא דגאולה' אבל דיבר בצורה חד משמעית. הוא לא יכול היה לשאת ולהבין ולהכיר שיש אנשים שלא רואים את זה".