
הערב נשב כולנו סביב המדורה ונצלה מרשמלו על שיפודים, לא לכל אחד יש חשק לעשות מנגל בשרי בערב הזה, לכן הבאנו לכם שלושה מתכונים קלילים צמחונים וטעימים שמתאימים מאוד ליד המדורה. כאלה שכל המשפחה תהנה מהם - גם הילדים.
נשנוש ראשון: ס'מור
סְמוֹר או ברבים סְמוֹרְס הוא קינוח אמריקאי הנאכל בדרך כלל סביב מדורה, קינוח זה כולל מרשמלו שנצלה במדורה, ומונח בין שני ביסקוויטים שעליהם מרוח ממרח שוקולד או מונחת קוביית שוקולד.
שמו של הקינוח הוא קיצור של המילים "עוד קצת" באנגלית.
אופן ההכנה נורא פשוט - צולים מרשמלו על שיפוד, וכשהוא צלוי היטב מניחים אותו בין שני ביסקוויטים מרוחים בשוקולד, מועכים קצת כדי שהשוקולד יימס מהחום של המרשמלו ואוכלים בהנאה!

נשנוש שני: פופקורן
כן ממש ככה הכי פשוט שיש, פופקורן חם ומלוח יספק הנאה לכל המשתתפים בקלי-קלות.
אופן ההכנה כמו בבית, נניח מעל המדורה סיר עם שמן גרעיני תירס ומלח (הכמויות והיחסים רשומים בדרך כלל על אריזת הגרעיני-תירס) נכנסה במכסה ונחכה עד שרעש הפצפוצים מפסיק, כך נדע שהפופקורן מוכן ולא נשארו גרעינים.
חשוב מאוד להשתמש בסיר משומש או סיר פחות שימושי וחשוב לכם, כי המדורה תלכלך אותו בקצת פחם שחור בתחתית.
נשנוש שלישי: שיפודי ירקות
מגוון ירקות שנצלה על המדורה כמו שעושים במנגל, רק חשוב לשים לב לצלות אותם באזור הנמוך והפחות לוהט של המדורה, כדי לקבל צלייה אחידה וטובה ולא ירקות חיים שרופים.
ניתן להשתמש בכמעט כל ירק שאוהבים: פלפלים במגוון צבעים, בצל אדום/לבן, קישוא חתוך לפרוסות דקות, עגבניות שרי, פטריות, גזר, קלחי תירס ועוד.

אחרי שנסדר את כל הירקות בשיפודים נמרח במעט שמן זית נפזר מלח גס וטימין (לא חובה) נצלה במדורה באזור הנמוך מספר דקות.
בתאבון!