הקבינט המדיני ביטחוני התכנס הערב (שלישי) לדיון במבצע "מגן וחץ" בקריה בתל אביב.

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר בפתח הישיבה: "יצאנו הלילה למבצע "מגן וחץ". במאמץ משותף צה"ל והשב"כ חיסלו את שלושת בכירי הג'יהאד האיסלאמי ברצועת עזה. רבי המרצחים הללו אחראים לירי הרקטות מעזה לשטחינו ולהכוונת טרור מיהודה ושומרון נגד אזרחינו. כבר ביום בו נורו הרקטות בשבוע שעבר, הנחיתי, יחד עם שר הביטחון, להכין מבצע לסיכול ראשי המחבלים שבעצם קוטע את צמרת הארגון ברצועת עזה".

"העיקרון שלנו חד וברור: מי שפוגע בנו - אנחנו פוגעים בו, ובעוצמה יתרה. הזרוע הארוכה שלנו מגיעה לכל מחבל בזמן ובמקום שאנחנו בוחרים. אנחנו בעיצומה של מערכה, ואנחנו ערוכים לכל אפשרות. אני מציע לאויבינו - אל תתעסקו איתנו".

השר בן גביר עתיד לדרוש במהלך הישיבה להמשיך בסיכולים ממוקדמים נוספים וביוזמה התקפית בעזה. לישיבה זימן נתניהו כמשקיפים גם את יו"ר ש"ס ח"כ אריה דרעי ואת יו"ר ועדת החוץ והביטחון של הכנסת יולי אדלשטיין.

במקביל לפתיחת הישיבה, אישר דובר צה"ל, כי כלי טיס של צה"ל תקף חוליית מחבלים שהתכוונה לירות טילי נ"ט לעבר ישראל באזור חאן יונס שבדרום רצועת עזה.

"כלי טיס של צה"ל תקף לפני זמן קצר חוליית נ"ט של ארגון הטרור הג'יהאד האסלאמי שנסעה ברכב בדרכה לעמדת ירי, בעיר חאן יונס שבדרום רצועת עזה. כלי תצפית של צה"ל עקבו אחר פעילות החוליה ותקפו אותה כשהייתה בדרכה לעמדת הירי", נאמר בהודעה רשמית של הצבא.

מוקדם יותר ערך ראש הממשלה הערכת מצב ביטחונית נוספת ומורחבת בקריה בתל-אביב. בדיון השתתפו שר הביטחון, השר לעניינים אסטרטגים, ראשי המל"ל, המוסד והשב"כ, הרמטכ"ל, מנכ"ל משרד החוץ וקצינים בכירים.

למרות שהיה מדובר בדיון נרחב מבחינת היקף המשתתפים, נתניהו לא זימן אליו את השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר.

יו"ר המחנה הממלכתי ח"כ בני גנץ התייחס הערב למבצע "מגן וחץ" ואומר כי יגבה את הפעילות הצבאית נגד הטרור.

"אזרחי ישראל, במאבק בטרור, ובהגנה על מדינת ישראל, כולנו אגרוף אחד. מי שטעה בהערכת המצב שלו – שילם את המחיר. מי שיטעה שוב - ישלם. אפשר שנכונו לנו ימים מאתגרים. אני מכיר היטב את המוכנות, את היכולות, את בנק המטרות ואת ההיערכות האזרחית. אני יודע שאם תתפתח הסלמה ידינו תהיה על העליונה. זה המסר שצריך להדהד בעזה, בביירות, בטהראן ובכל מקום שבו מבקשים לפגוע בנו".

"כאופוזיציה, נגבה כל פעולה נחושה ואחראית שתשמר ותחזק את ביטחון ישראל. אני מבקש להביע הערכה לפעולות צה"ל ולעמידת תושבי הדרום ואני קורא לכולם - שימרו על ההנחיות, סייעו האחד לשני, ובעזרת השם נדע במהרה ימים של שקט, ביטחון ושגרה טובה", דברי גנץ.