מעמד הלוויה
מעמד הלוויהצילום: באדיבות המצלם

מאות מתושבי אשדוד ליוו היום (רביעי) למנוחות את רויזא שטיסל, שנפטרה בדמי ימיה לאחר שלקתה בדום לב פתאומי והיא בגיל 37.

המנוחה הותירה אחריה חמישה ילדים, שהגדול שבהם בן 17 והקטן תינוק כבן שנה.

מסע ההלוויה יצא מביהמ"ד 'בית יצחק' -בעלז ברובע ג' לעבר חלקת 'מחזיקי הדת' בבית העלמין בעיר.

אביה, המחנך הרב קלמן יעקובוביץ מירושלים, הכביר במילים ארוכות אודות הליכותיה הנאצלות של בתו המנוחה ובקול בוכים אמר בין היתר כי "עלינו לקבל את גזירת הקב"ה באהבה והכל לטובה".

גיסה, הדיין הרב משה שטייסל, ספד אחר לכתה ותיאר את מעשי החסד הנאצלים ומידותיה המופלאים כשהוא מספר על מקרים שבהם יצאה מגדרה לסייע, וכל זאת בשקט וללא כל פרסום. בדבריו ביקש מאבי יתומים שירחם וישים לצרותינו די.

לאחר מכן ספד לה בנה הגדול, בחור הישיבה מוטי בן ה-17 שאמו לא זכתה לראותו בחופתו. הבן זעק בבכי שטלטל את הציבור כולו: "מאמי, אנחנו לא נפרדים ממך"

"את מסתכלת עלינו מלמעלה", אמר, "ורוצה בוודאי שנמשיך בחיינו, זה קשה. אני יודע שאת יכולה לפעול ישועות עבורנו". הוא ביקש שתמליץ יושר על כל המשפחה, על האב האלמן, על הוריה, הסבים שיחיו, ועל כל המשפחה.

כזכור, לפני מספר ימים גילה בעלה את אשתו כשהיא מחוסרת הכרה. הבעל, מתנדב 'הצלה', מיהר לבצע בה החייאה אך המאמצים כשלו ולאחר מספר ימים שבהם נאבקו רופאי 'אסותא' על חייה, התבשרה היום העיר אשדוד על פטירתה של האישה הצעירה.