
שר הדתות מיכאל מלכיאלי הגיב היום (רביעי) למעשה חילול קברו של התנא רבי ישמעאל כהן גדול ואמר כי מדובר במעשה טרור לכל דבר ועניין.
"הפגיעה הנפשעת בקברו של רבי ישמעאל כהן גדול הינו מעשה טרור לכל דבר ועניין, סומך את ידיי על משטרת ישראל ושב"כ, אשר תפעל להעמיד את הפושעים לדין, אמר.
עוד הוסיף כי יפעל לשיקום ההרס בקבר התנא האלוקי. "הנחתי את צוות לשכתי לפעול במהרה בשיקום הציון הקדוש", אמר.
כזכור, בשעות הלילה התקבל דיווח במוקד 100 של המשטרה על שמיעת קולות פיצוץ בכפר סאגור סמוך לקבר שמעון כהן גדול.
השוטרים איתרו את מקום האירוע, וזיהו פגיעה בקיר החיצוני והפנימי של קבר שמעון כהן הגדול.
חוקרי משטרת מחוז צפון יחד עם השב"כ פתחו בחקירה משותפת לזיהוי ואיתור החשודים. מחקירה ראשונית עולה כי חשודים הגיעו למקום רעולי פנים, הניחו מטען מאולתר סמוך לקיר החיצוני, גרמו לנזקים וברחו מהמקום.
"אנו רואים בחומרה רבה פגיעה במוסדות, באתרי וסמלי דת. משטרת ישראל יחד עם שירות הביטחון הכללי יפעלו בעל האמצעים כדי להגיע לזהות החשודים", נמסר מהמשטרה.