דניאל בלילתי
דניאל בלילתיCarnivores

רובנו אוהבים בשר, אך את מהפכת הבשר שקרתה בשנים האחרונות רובכם לא יודעים, על השינוי הזה אחראי אדם אחד בשם "דניאל בלילתי" שבזכותו הקצביות כיום לא נראות אותו דבר..

דניאל בלילתי הקים את קהילת הקרניבורים (קרניבורים אורגינל) בינואר 2016, אפשר לומר שהוא הפוד בלוגר הראשון בישראל, הציג את הנתחים ופירט עליהם בהרחבה בקהילה שיצר, עוד כשהיה לנו בוויטרינה של הקבצייה רק בשר טרי וקפוא, בלי סוגים, שמות ושיטות קיצוב למיניהם.

המספרים מדברים בעד עצמן, למעלה מ700 אלף חברי קהילה כיום ברשתות המדיה השונות, נתחים שלא היו מוכרים ואף לא כשרים בוצעו עבורם הכשרה מיוחדת (ניקור) וכיום ניתן למצוא את רובם ככשרים בקצביה, כדוגמת פיקניה, שהיתה לא פופולרית בלשון המעטה, אפילו היו טוחנים אותה להמבורגר במגוון מקומות כי הקהל הישראלי לא ידע איך להתעסק בנתח הזה.

לדניאל בלילתי רזומה עשיר בעולם הקולינריה, מבחינתי ייעוץ למסעדות וקצביות וכן עבודה במסעדות מישלן בחו"ל, בנוסף כל השינוי שחל בשנים האחרונות בעולם הבשר ויש גרילמנים שמגיעים עד פתח הדלת התחיל מביקוש שהיה לערבי הקרניבורים שהיה עושה לחברי הקהילה שהיה אומר - מחיר אחיד לאדם שכולל את הכל, מהבשר המשובח שדניאל בחר בקפידה, עד השתייה והאלכוהול ללא הגבלה לכל אורך האירוע ומוזיקה והרבה הפתעות נוספת לחברי הקהילה, אירועים אלו היו הופכים לסולד אאוט תוך שעות בודדות.

בין הנתחים, שיטות קיצוב, מתכונים והמתכונים שהופיעו לראשונה בקהילה ותוכלו לשנן אותם בכל בית - טומהוק, פיקניה, עראייס, דנבר קאט, פלאט איירון ועוד...

בימים אלו דניאל בלילתי עושה סיורים קולינרים למתקדמים, עסקים, מסעדנים ביפן ואיסטנבול שבעיניו הן המדינות עם הכי הרבה דיוק ופשטות, כל אחד לגופו.

את קהילת הקרניבורים תוכלו למצוא בכל הפלטפורמות בחיפוש קצר – קרניבורים אורגינל, פייסבוק, אינסטגרם, יוטיוב וטיקטוק.