המתכון הבא מתאים כקינוח לכל סוף ארוחה בשרית טובה, כשמתחשק לנו משהו מתוק ושוקולדי, אך פרווה.
ניתן להכין אותו בשלל צורות - תבנית מלבנית ואז לחתוך לריבועים, תבנית עגולה ממש כמו עוגת יום-הולדת, או בתוך מנג'טים קטנים כקינוח אישי.
מצרכים:
200 גרם שוקולד מריר
3 ביצים
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
כפית תמצית וניל
180 גרם קמח (כוס+ 4 כפות )
אופציונלי: שליש כוס שוקולד צ’יפס
אופן ההכנה:
לחמם תנור ל-180 מעלות כ-10 דקות מראש.
בקערה להמיס את השוקולד והשמן ולערבב לבלילה אחידה.
בקערה נפרדת, לטרוף את הביצים והסוכר ולהוסיף את השוקולד המומס תוך כדי ערבוב מהיר.
להוסיף תמצית וניל, ולבסוף את הקמח.
לשמן את התבנית ולשטח את העיסה באופן שווה.
אפשר לפזר מעל או בתוך שוקולד צ’יפס
לאפות כ20 דקות או עד שהקיסם יוצא עם פירורים לחים.
לקרר ולחתוך לריבועים.
ניתן גם לאפות עוד חמש דקות נוספות לקבלת עוגה רטובה פחות, אך להיזהר לא להשאיר יותר מידי כדי שהעוגה לא תתייבש.
*ניתן להחליף את השמן ב180 גרם חמאה
תבנית 30*20