
19 שנים עברו מאז הפעם האחרונה בה ירושלים הגיעה לגמר גביע אירופי. היה זה ב-2004, אז אחרי הנפת הגביע היוקרתי בזכות ניצחון בגמר על ריאל מדריד הגדולה, חזרה הפועל לזירה המקומית והפסידה ברבע גמר הפלייאוף של הליגה הישראלית לבני הרצליה.
הערב (חמישי) חזרה הפועל לליגה הישראלית ארבעה ימים אחרי ההפסד המאכזב בגמר ליגת האלופות של פיב"א, כאשר שוב ממול בסדרת רבע גמר הפלייאוף ניצבה לה בני הרצליה.
עבור הרצליה שהגיעה בעונה שעברה עד למעמד הגמר בו הפסידה להפועל חולון, למעט העונה שעברה, הניצחון ההוא בסדרת רבע הגמר ב-2004 על האדומים מהבירה, היה הניצחון היחיד שלהם בעשר סדרות הפלייאוף אליהן הגיעה.
הערב יצאה סדרת רבע הגמר בין מחזיקת הגביע מאשתקד לבין זו הנוכחית מהבירה, ובתום מהפך וערב קליעה נדיר של כוכב הירושלמים, יצאו אלה עם היד על העליונה.
הרצליה פתחה את המשחק הערב בהיכל הפיס ארנה שבבירה בצורה מעולה ועשתה ככל העולה על רוחה. ואז הגיע ספידי סמית'. הרכז האמריקאי התפוצץ על הפרקט עם 18 נקודות מתוך 20 רצופות וללא מענה של הירושלמים ב-4 דקות בלבד, במה שהביא למהפך ומפנה במשחק.
הרצליה הייתה כל כך מופתעת מאיכות הקליעה שויתרה על המשחק הראשון בקלות. זה נגמר עם 70:81 למחזיקת הגביע מהבירה על הפיינלסיטית מאשתקד שמעניקה מתנה לעיר כולה שחוגגת היום 56 שנים לאיחודה מחדש.