הפגנת השמאל בקפלן, ארכיון
הפגנת השמאל בקפלן, ארכיוןצילום: גדעון מרקוביץ'/TPS

רבבות בני אדם הפגינו הערב (מוצאי שבת) במוקד המחאה המרכזי ברחוב קפלן בתל אביב במסגרת השבת ה-20 למחאות נגד הרפורמה המשפטית.

ראש אגף התקציבים במשרד האוצר לשעבר שאול מרידור נאם בהפגנה בקפלן: "הממשלה מקדמת אג'נדה משיחית קיצונית וממאנת להסתכל אל האופק – לא מקשיבה לאנשי המקצוע ומתעלמת מאזהרות. הממשלה מעבירה תקציב שמסביר בבהירות את ההעדפות שלה – ישיבות עדיפות מעבודה, בורות ותלושי מזון עדיפים על פני השכלה, סבסוד דלק במקום טיפול ביוקר המחייה".

ראש האופוזיציה יאיר לפיד נאם בהפגנת השמאל בהרצליה: "בחודש הבא הכנסת צריכה לבחור את נציגיה לוועדה לבחירת שופטים, כולל נציג האופוזיציה, לכנס מיד את הוועדה ולהתחיל לעבוד לפי הכללים שהיו נהוגים כל השנים.

בלי זה, כל ההידברות היא הונאה, ואנחנו לא ניתן יד להונאה. הממשלה צריכה להוריד את כל החוקים משולחן הכנסת והם צריכים להבין – לא יהיה מצב שבו הקואליציה תבחר לעצמה שופטים. זה לא הולך לקרות. לא במשמרת שלנו. הם רצו לעשות את זה כבר לפני שלושה חודשים ולא הצליחו. מה שעצר אותם היה דבר אחד, בלתי צפוי: אתם.

"הצוות שלנו יושב היום בבית הנשיא. אנחנו שם כדי לבדוק אם יש סיכוי להגיע להסכמה היסטורית שתלווה אותנו 100 שנה קדימה, אבל אנחנו לא נשב שם רק כדי לעזור לנתניהו למשוך זמן. אנחנו יודעים בדיוק עם מי יש לנו עסק. אנחנו לא ניתן שירמו אותנו. תסתכלו על התקציב שהם מעבירים השבוע בכנסת. זה לא תקציב – זה שוד. הם שודדים מהילדים שלנו את עתידם, והם עושים את זה בכסף שלנו. הם יוצרים פה דור שלם שלא משרת בצבא, לא לומד מקצוע, לא עובד, לא משלם מסים.

"הם אומרים לילדים שלנו, אתם תשרתו בשבילם, אתם תעבדו בשבילם, אתם תשלמו מסים גבוהים, לא תקנו דירה לעולם, אבל תצטרכו לפרנס אותם. זה לא חייב להיות ככה. אנחנו עומדים פה כי אפשר אחרת. מדינת ישראל זקוקה לחוזה חדש. נכון יותר וצודק יותר: אנחנו רוצים ממשלה שתייצג את הרוב השפוי, לא את הקיצונים. אנחנו רוצים חוקה המבוססת על מגילת העצמאות".

שורה של כבישים נחסמו בתל אביב בעקבות ההפגנות הערב. רחוב קפלן נחסם מאבן גבירול עד דרך מנחם בגין בשני הכיוונים; צומת קפלן דרך מנחם בגין נחסם לצפון ולדרום (התנועה מופנית לשיקועים); רמפות גשר השלום נסגרו לצפון ולדרום (אין אפשרות לרדת לנתיבי איילון); צומת יגאל אלון-השלום נחסם למערב; צומת יגאל אלון-תוצרת הארץ נחסם; צומת השלום-תוצרת הארץ נחסם; צומת השלום-עליית הנוער נחסם; צומת יגאל אלון-השלום נחסם; צומת יגאל אלון-יצחק שדה נחסם; צומת יצחק שדה-המסגר נחסם לצפון.