
חיים אתגר הודף את המתקפות על המגזר החרדי לאחר דברי ההסתה של מגישת הטלוויזיה גלית גוטמן שכינתה את החרדים "מוצצי דם".
"בימים האחרונים יש מחלוקת גדולה סביב חלוקת התקציב, בעיקר בנוגע להקצאות הכספים לסקטור החרדי, ואני שומע הרבה מהקולגות שלי אומרים דברים חריפים, מדברים מדם ליבם, חלקם אומרים דברים בצורה חריפה, חריפה מדי לפעמים, הם מדברים מדם לבם כמו רבים בציבור החילוני שמדברים מעומק הלב, מכאב ובכנות".
לאתגר, מגיש בחדשות 12, חשוב להדגיש כי בערוץ ישנם גם קולות אחרים: "לי היה חשוב להתייצב ולהגיד דברים אחרים כי אני עובד בערוץ 12 ויש גם קולות אחרים בערוץ 12, אני מאוד מאוד מעריך ואוהב את חב"ד, היו לי הרבה שיתופי פעילה איתם תמיד, אני רואה את העשייה המצליחה שלהם".
הוא ציין כי "באופן כללי הציבור החרדי הוא חלק חשוב כמו הציבור החילוני במדינת ישראל, ואם לא נלמד לחיות ביחד, לרסן את עצמנו משני הצדדים, להקשיב לצד השני ולמתן את עצמנו - אנחנו לא נוכל, הולך להיות רע מאוד".
לסיום אמר: "אני רואה בכם אחים שלי, החרדים הם אחים שלי, אנחנו אחים ונחיה כאן עוד הרבה שנים באהבה".
כזכור, ביום שישי אמרה המגישה גלית גוטמן כי "החרדים מוצצים לנו את הדם" בהתייחסה להפגנת המחאה בבני ברק השבוע.
"כמה נטל יכולים לשים על שליש מהמדינה הזו בשביל להחזיק בסוף את כל החרדים האלה שמוצצים לנו את הדם", אמרה גוטמן במהלך השידור.
"אני אמשיך להגיד את האמירות הקשות האלה. הם איבדו את הבושה. אני אשב פה ואגיד את האמת, זו המציאות, יש פה מדינה וממשלה חדשה שחולבת את התושבים שלה".
בעקבות הסערה נאלצה קשת להוציא הודעת גינוי "קשת מגנה בחריפות את דבריה של גלית גוטמן בנוגע למגזר החרדי בשידור חי הבוקר. הדברים אינם מקובלים ולא היו צריכים להיאמר בשום אופן. אנו מצרים על כך ומתנצלים על הפגיעה המיותרת".
מספר שעות לאחר שהתבטאה נגד החרדים היא התנצלה: "אני מבקשת להתנצל מעומק הלב אם פגעתי במגזר שלם. אני אוהבת את מדינת ישראל, ומתוך דאגה לעתידה יש לי ביקורת חריפה כלפי נציגי המגזר החרדי בכנסת. הדברים נאמרו בתוך דיון על תקציב הממשלה וקרן הארנונה. אבל אין לי שום כוונה לפגוע בכלל המגזר. אני מתנצלת בפני כל מי שנפגע מהדברים".