השר איתמר בן גביר בהר הבית
השר איתמר בן גביר בהר הביתצילום: דוברות

נביל אבו רודיינה, דובר הנשיאות הפלסטינית, מגנה את "פריצת" השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר ל"מסגד אל-אקצה", ומכנה את הביקור שלו בהר הבית "התקפה בוטה על מסגד אל-אקצה" ש"יהיו לה השלכות מסוכנות".

אבו רודיינה, המשמש דוברו של יו"ר הרשות הפלסטינית מחמוד עבאס (אבו מאזן), אמר כי "ניסיונות בן גביר ודומיו הקיצונים לשנות את המצב הקיים במסגד אל-אקצה ראויות לגינוי, פסולות ויסתיימו בכישלון, שכן עמנו הפלסטיני עוקב אחריהם".

לדבריו, "כניסת הקיצוני בן גביר בשעה מוקדמת כמו גנבים לרחבת מסגד אל-אקצה לא תשנה את המצב ולא תכפה את הריבונות הישראלית בו".

"מה שהתרחש היום מסוכן ומחייב התערבות מיידית של הקהילה הבינלאומית, ובפרט הממשל האמריקני הדורש לשמור על המצב הקיים בירושלים, שכן הפגיעה במסגד אל-אקצה היא משחק באש, ותגרור את האזור למלחמת דת שתפגע בכולם ואיש אינו מעוניין בהשלכותיו", אמר אבו רודיינה.

דובר חמאס בירושלים, מוחמד חמאדה, גינה אף הוא את ביקור בן גביר בהר הבית, אשר ממחיש לדבריו את חומרת הסכנה בה נתון מסגד אל-אקצה בתקופת "הממשלה הפשיסטית" בישראל.

השר איתמר בן גביר, שעלה הבוקר להר הבית, אמר: "שמח לעלות להר הבית, המקום הכי חשוב לעם ישראל צריך להגיד שהשוטרים עושים כאן עבודה נפלאה ושוב מוכיחים מי בעלי הבית בירושלים. כל האיומים של החמאס לא יעזרו, אנחנו בעלי הבית על ירושלים ועל ארץ ישראל כולה".