חיתוכיות גבינה ופיסטוק
חיתוכיות גבינה ופיסטוקצילום: אפרת ושדי

כולם אוהבים אוהבים עוגת גבינה, וכולם אוהבים פיסטוק, אז כולם יאהבו את המתכון הבא - חיתוכיות גבינה ופיסטוק.

"חג השבועות הוא חג הגבינות, ואם יש משהו חלבי שאני ממש אוהבת זה עוגת גבינה וכאן הבאתי את הגרסה שלי למאכל האהוב: חיתוכיות גבינה וטעמי פיסטוק האהובים עליי בזכות העובדה שכל המרכיבים מתנקזים לביס מושלם", אמרה אפרת.

חיתוכיות גבינה ופיסטוק

מצרכים:

250 גרם ביסקוויטים
125 גרם חמאה – מומסת

למלית העוגה:
625 גרם גבינה לבנה 9%
90 גרם גבינת שמנת
200 גרם שמנת חמוצה (גביע)
250 גרם סוכר
4 ביצים
כפית תמצית וניל / מחית וניל

לקישוט:
להקציף שמנת להקצפה, לקחת מעט מהקצפת ולערבב עם מחיר פיסטוק טהורה.

להעביר את הקצפת לשקיל זילוף ולזלף על העוגה.

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות .
מפוררים את הביסקוויטים לפירורים דקים (במעבד מזון או בבלנדר).
מוסיפים את החמאה המומסת לביסקוויטים המפוררים ומערבבים היטב .
משטחים את תערובת הפירורים על תבנית מרופדת בנייר אפייה .
מהדקים ומכניסים לאפייה קצרה של כ- 10 דק' בתנור .

בקערת מיקסר מקציפים 4 ביצים וסוכר עד לקציפה תפוחה , לאחר מכן מוסיפים את הגבינות והתמצית וניל ומערבבים היטב בתנועות קיפול .
יוצקים את התערובת על הביסקוויטים שנאפו . ומכניסים לאפיה של כ-45-60 דק עד להזהבה .
לאחר מכן מוציאים את העוגה מצננים ומעבירים לקירור .
מוציאים מהתבניות וחותכים לקוביות יפות או כל צורה שתרצו .
נזלף את הקצפת שהקצפנו מעל העוגה ונאכל בהנאה .
(יש לאחסן במקרר)