
35 שנים עברו מאז הגיעה אורה אהרוני להתגורר בדרום תל אביב, ועדיין קיים אצלה הגעגוע לקולות הילדים שמלאו בעבר את השכונה.
כיום מעט משפחות נשארו בשכונה, וכל השמחה התחלפה במציאות מסוכנת של מסתננים שהשתלטו עליה במהלך השנים. אלא שבשנים האחרונות המצב משתנה זאת אודות לישיבת 'עוז ואמונה' שהוקמה במקום לפני כשמונה שנים ומאז פועלת למען חיזוק של תושבי השכונה בדרום תל אביב.
אהרוני היא פעילה חברתית שאחראית במאבק על השכונה בה היא גרה, השכונה של התחנה המרכזית הישנה בתל אביב. "שאני הגעתי לכאן היו מלא משפחות והייתה אווירה מאוד שמחה, ופעילות ענפה מכל הבחינות. הכל היה יפה עד שהגיעו המסתננים. היה שמחת חיים וביטחון, אלו דברים שלצערי כבר לא קיימים היום. שכנה שלי רק ירדה לקניות במכולת ונרצחה על ידי שני אריתראים, כך סתם בלי שום סיבה. מאז אנחנו עובדים קשה לנסות ולשמור על הגחלת ועל השכונה. דבר שהיה לא פשוט בכלל עד שהישיבה הגיעה"
לתמיכה בישיבת עוז ואמונה בדרום תל אביב >>>
לדבריה של אהרוני, המצב שוב השתנה ברגע שהישיבה הוקמה והתחילה את פעילותה באזור. "הישיבה זה משהו מיוחד. הם עוזרים לאנשים נזקקים, מביאים להם אוכל, מביאים להם בגדים. אם צריך הם הולכים איתם לקופת חולים, הם הולכים לעשות להם קניות. כל חג הם מביאים להם חבילות ואם צריך עזרה, הם מלווים אותם. אין הסבר לכבוד שהם עושים. יש להם חינוך מדהים, חינוך מלמד. איזה כבוד, איזו שפה, איזו שמחה" היא אומרת בהתפעלות רבה.
אהרוני מספרת כי היא לא זכתה להכיר את הרב אטינגר, אלא נחשפה לדמותו ולישיבה רק במלאות שנה לפטירתו כאשר חברה שלה לקחה אותה איתה לאזכרה שלו. "מרגע שהגעתי לישיבה אמרתי להם שאני הולכת להתנדב פה ולעזור להם. הם קוראים לי האמא של הישיבה וכל שבת מגיעים אלי כל תלמידי הישיבה לסעודת שבת", מספרת אהרוני.
לדבריה, "הם שינו את הסביבה, והאירו אותה. עכשיו גם הצטרפו אלינו משפחות חדשות של אברכים וצריך לראות כיצד אחד עוזר לשני. זה מדהים לראות את האווירה השמחה והמקודשת הזאת. אין יותר חשוב מזה. כל תושבי השכונה שנשארו מאוד שמחים שהם רואים את תלמידי הישיבה. לאט לאט אנחנו משנים את המציאות בשכונה לטובה ואני מקווה שהם יצליחו במטרה שלהם".
בימים אלו יוצאת הישיבה בקמפיין נרחב להעצמת התורה במקום והגדלת מפעלי החסד של הישיבה. הקמפיין מגיע על רקע המאבק שהתגבר לאחרונה בעיר כנגד הישיבות הפועלות בה. בקמפיין, מדגישה הישיבה כי קיים כעת צורך מידי להציל את התורה בתל אביב.
לתמיכה בישיבת עוז ואמונה בדרום תל אביב >>>
לשם כך יוצאים בישיבה למצבע חיזוק התורה בעיר וחיזוק הפעילות של הישיבה במקום. מעבר ללימוד התורה, הישיבה פועלת במגוון תחומים נוספים לטובת תושבי דרום תל אביב: חלוקת מזון לנזקקים, הפעלת בתי הכנסת הנטושים, שיעורים לציבור הרחב וכן סיורים מאורגנים להגברת הנוכחות היהודית בשכונה וסביבתה.