הרב אריאל בראלי
הרב אריאל בראליצילום: אריה מינקוב

הרב אריאל בראלי נבחר הערב (ב) לרב המועצה המקומית בית אל, לאחר שזכה לתמיכת כל חברי האסיפה הבוחרת.

על תפקיד רב המועצה המקומית התמודדו שלושה רבנים: הרב אריאל בראלי, הרב אברהם קלמנטינובסקי, והרב עוזיאל משה ברקוביץ.

הרב בראלי (53) הוא בוגר ישיבת 'מרכז הרב' וכולל לדיינות ברחובות. כיהן במשך 15 שנה כר"מ בישיבת שדרות ורב קהילה בעיר. בעל תעודת הסמכה לכהן כרב עיר והסמכה לדיינות מהרבנות הראשית לישראל. בשלוש השנים האחרונות מכהן הרב בראלי כ''רועה רוחני'' בבית אל.

השר מלכיאלי מברך את הרב בראלידוברות

בראש הוועדה לבחירת רב למועצה המקומית בית אל עמד אב בית הדין הרבני (בדימוס) הרב דוד לבנון והיו חברים בה הרב שמואל אליהו רב העיר צפת וחבר מועצת הרבנות הראשית לישראל, חיים מרגוליס , רינה אידו ומיכל שמש. את הוועדה ריכז צורי פורת.

הרב זלמן מלמד מברך את השר מלכיאלי
צילום: דוברות

השר לשירותי דת מיכאל מלכיאלי ברך את הרב בראלי ואמר: "זה היום עשה ה' נגילה ונשמחה בו, שמחה והתרגשות לרגל בחירתו של הרב בראלי לכהן פאר ברבנות העיר בית אל, ברכתי לתושבי בית אל ולראש המועצה ידידי היקר מר שי אלון אשר פעל בתבונה מתוך תחושת שליחות ואחריות לתושבי עירו, אין לי ספק כי הרב בראלי שליט"א יקדש שם שמים וימשיך בעבודתו להאהיב את תורת ישראל בעם ישראל ובארץ ישראל - מזל טוב".

יו"ר מפלגת הציונות הדתית שר האוצר בצלאל סמוטריץ׳ מסר ''אני מבקש לברך את תושבי בית אל על בחירתו של הרב אריאל בר-אלי לרבה של בית אל ואת הרב בר-אלי שיזכה לקדם שם שמיים, להגדיל תורה ולהאדירה. ראויה היא בית אל לרב במינוי קבוע ומסודר.

''מינוי רב בבית אל הוא בעזרת השם סנונית ראשונה בדרך למהפכה בקרב ישובים רבים שמחכים שנים רבות לרב. כעת אנו זוכים להפוך את החזון למציאות. אני מבקש להודות באופן אישי לשר לשירותי דת ר׳ מיכאל מלכיאלי ולמנכ"ל משרדו ר׳ יהודה אבידן על הובלת תהליך בחירות מכובד ועל השותפות לאורך הדרך. בע"ה נעשה ונצליח'', הוסיף סמוטריץ'.

ראש המועצה שי אלון בירך את הרב בראלי עם בחירתו: "הרב בראלי הוא רב ודיין בשיעור קומה, שהתקבל בחיבוק גדול. הוא פועל במרץ ועושה רבות לחיזוק חוסנה הרוחני והלאומי של החברה הישראלית. אנחנו ניצבים ערב חג שבועות, חג מתן תורה שיהיה השנה שונה בבית אל כי יש רב ליישוב. כעת אפשר יהיה לבנות מערך כשרות, לתקן מקוואות ועוד, לרווחת התושבים ולשמחתם"

עוד הוסיף אלון כי "עשר שנים וניסיונות רבים להביא תקן רב רשמי לא צלחו עד שהגיעו השרים סמוטריץ' ומלכיאלי בשיתוף פעולה חוצה מגזרים והביאו לבשורה המיוחלת. הדאגה הזו היא הדוגמא לממשלה ערכית, אידיאולוגית שעושה יחד לכולם בשביל הערכים המשותפים". עוד הוסיף אלון כי "סופסוף ממנים רבנים ודיינים בכלל המגזרים. כאן, בחברון, בחצור הגלילית ועוד. יש כאן רוח חדשה של דאגה לכלל המגזרים. זו ממשלה ערכית, תורנית ויהודית שדואגת לאוכלוסייה לרב, דבר שהוא צורך בסיסי. זה חג גדול לנו, נגילה ונשמחה בו".

הרב שמואל אליהו במעמד הכתרת הרב בראליבאדיבות המצלם