הביכורים שלי
הביכורים שליצילום:דעאל סבטיה

את הביכורים שלי אני מביאה במגש גדול ויפה, עם תבנית שרקחתי בה את מנת השבועות האהובה או המבוקשת ביותר.

מסביב אני מוסיפה קצת פירות טריים, דובדבנים או ענבים, וגבינה משובחת שאני קונה רק בשבועות.

מובן שכששאלתי מה להביא נעניתי ב"תביאו את עצמכם, אנרגיות טובות, מקסימום קינוח". אבל דווקא בגלל שאני אוהבת להתארח מפעם לפעם, אני לא מגיעה בידיים ריקות.

יש משהו מאוד יפה בעיניי בארוחות משותפות. כל אחת מכינה את המנה הכי טובה שלה, ויחד נוצרת ארוחת מלכים שכולם עמלו לכבודה. בעבר הייתי מסרבת בתוקף לקבל את הצעתם של האורחים להביא איתם מנה או שתיים, והיום אני מבינה שזו דרך יפה ומבורכת לקחת חלק ולייצר שותפות.

חשבתי במדור הזה על מנות שכל אחת תוכל להכין כשהיא מארחת או מתארחת - ולא על טהרת הגבינה בלבד.

שלכן,

אלינור

סלט שקדים, אגסים ונקטרינות

סלט אביבי משמח. הוא מתקתק־חמצמץ, שילוב טעמים שמשמח את הפה, והמראה שלו יפה וחגיגי כל כך. כששמים אותו במרכז השולחן הוא לגמרי גונב את ההצגה.

החומרים

2 נקטרינות

1 אגס

1 בצל סגול

עלי חסה טריים משני סוגים

½ כוס שקדים חצויים

לרוטב:

3 כפות מייפל טבעי

3 כפות מיץ לימון

2 כפות שמן זית

אופן ההכנה

1. חותכים את החסות לחתיכות גסות, ופורסים את הנקטרינות ואת האגס לרצועות דקות. חוצים את הבצל לשניים ואז לחצאי עיגול דקים, ומניחים את כל מרכיבי הסלט בקערה רחבה ושטוחה. בוזקים מעל את השקדים.

2. מערבבים בנפרד את מרכיבי הרוטב ושופכים מעל הסלט רגע לפני ההגשה.

ארנצ'יני - כדורי אורז חלביים מטוגנים על מצע רוטב רוזה

זו גרסה אחרת ומפתיעה לשילוב עם אורז: חלב, גבינות, טיגון, רוזה - כל מה שלא קישרנו לאורז באופן אוטומטי, אך הוא מקבל טעמים שיוצרים כדור אורז מושלם: ארנצ'יני. בחרתי לשלב אותו עם הרוטב הכי טעים ומדויק למנה הזאת - רוטב רוזה שמורכב משמנת ומעגבניות, וכך נוצרת מנה הכי טעימה שיש!

החומרים לכדורי האורז:

2 כוסות אורז עגול לריזוטו

50 גרם חמאה

1 כוס יין לבן

2 כוסות מים

½ כפית אגוז מוסקט

מלח ופלפל

1 כוס חלב

½ כוס גבינת פרמז'ן מגורדת

20 כדורי בייבי מוצרלה

פירורי לחם מוזהבים

2 ביצים

מלח

פלפל גרוס

לרוטב:

25 גרם חמאה

4 שיני שום פרוסות

3 עגבניות קצוצות

10 גבעולי בזיליקום

1 מכל שמנת מתוקה 38%

1 כפית סוכר

¼ כפית אגוז מוסקט טחון

מלח ופלפל

אופן ההכנה

1. בסיר טפלון ממיסים את החמאה ומוסיפים 2 כוסות אורז עגול. מטגנים את האורז לדקה כך שהוא יהיה עטוף בחמאה, ומוסיפים את היין. מערבבים דקה נוספת, ומוסיפים מים, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. מבשלים על אש בינונית עם מכסה סגור עד לצמצום הנוזלים. שימו לב שהאורז אינו נדבק לסיר ומתקשה.

2. כשהנוזלים נספגים והאורז עדיין אינו מוכן, מוסיפים חלב בהדרגה תוך כדי ערבוב ומבשלים על אש נמוכה עם מכסה פתוח במשך 10 דקות. כשהאורז נעשה רך מספיק, מסירים מהאש ומצננים מעט. מוסיפים ביצים וגבינת פרמז'ן ומערבבים היטב. אם התערובת רכה מדי, אפשר לקרר אותה מעט כדי לייצב אותה.

3. מחממים שמן עמוק בסיר קטן. מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים כדורים מתערובת האורז. במרכז כל כדור אורז מניחים כדור מוצרלה קטן וסוגרים אותו היטב. מצפים את הכדורים בפירורי לחם כך שיהיו עטופים היטב, ומטגנים בשמן עמוק עד שהם זהובים וקראנצ'יים.

4. להכנת הרוטב: ממיסים בסיר קטן חמאה, מוסיפים את שיני השום הפרוסות ומטגנים למשך דקה, מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומערבבים תוך כדי טיגון. מוסיפים עלי בזיליקום, שמנת מתוקה, סוכר, מלח, פלפל גרוס ואגוז מוסקט ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד 10 דקות על אש נמוכה, עד שהתערובת מסמיכה מעט.

5. להגשה: מניחים את כדורי הארנצ'יני על רוטב הרוזה.

הבאנו ביכורים
צילום: דעאל סבטיה

עוגת שבלולי פיצה

כל כך מרשימה, כל כך טעימה ולא מסובכת להכנה - בדיוק המנה שאנחנו צריכות עם כל הלחץ של ההכנות לחג. שבלולי הפיצה בגרסת העוגה משדרגים את המנה והופכים אותה לקלילה להכנה ולחימום.

מורחים רוטב וגבינות בנדיבות, והבצק יהיה רק בסיס לכל הטוב הזה. אפשר להכין את השבלולים עם מילויים ורטבים שונים, זו הזדמנות להיות יצירתיים.

החומרים לבצק:

½ קילו קמח

1 כף שמרים

2 כפות סוכר

1 כפית מלח

¼ כוס שמן

2 כוסות חלב

למילוי:

1 קופסת עגבניות מרוסקות (מומלץ להשתמש בקופסת שימורים של חברת MUTTI)

1 כף אורגנו

1 שן שום

1 כף סוכר

½ כפית מלח

200 גרם גבינה צהובה מגורדת

200 גרם מוצרלה מגורדת

1 כוס זיתים מגולענים פרוסים או חצויים

אופן ההכנה

1. מניחים בקערה את הקמח, יוצרים שלוש גומות ומוסיפים את החומרים היבשים: גומה לסוכר, גומה למלח, גומה לשמרים. מערבבים ומוסיפים שמן ומים. לשים היטב עד לקבלת בצק חלק ואחיד. משמנים מעט את הבצק בחלקו העליון ומניחים להתפחה ל־40-30 דקות.

2. מערבבים בקערה את העגבניות עם אורגנו, שן שום מגורדת, סוכר ומלח. לאחר שהבצק תופח, מחלקים אותו לשני עיגולים. מרדדים כל עיגול על משטח מקומח למלבן דק ככל שניתן. מורחים את המלבן ברוטב העגבניות בנדיבות ומפזרים גבינה צהובה וזיתים. מגלגלים לנחש.

3. פורסים את הנחש לפרוסות בעובי 3 ס"מ ומניחים אותן בתבנית, סמוכות זו לזו, עם רווחים קטנים שיאפשרו לבצק לתפוח אך להתחבר לבסוף לעוגה אחת ולא לשבלולים נפרדים. מניחים בצד לתפיחה למשך 10 דקות, ואופים 20 דקות בחום של 180 מעלות.

טיפ: ככל שתרדדו את הבצק דק יותר, כך יהיו יותר שכבות במאפה

טיפ: אם תרצו להגיש את עוגת שבלולי הפיצה בחג או בשבת, אחרי האפייה יש לצנן היטב, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס להקפאה. כמה שעות לפני ההגשה יש להוציא מההקפאה ולהפשיר, ורק לאחר ההפשרה לחמם על פלטה. מובן שהכי כיף לאכול מאפה טרי, אך אם תרצו לשמור אותו בלי לפגום בטעמו או במרקמו, זוהי הדרך לעשות זאת

בורקיטס

בורקס קטנים עשויים בצק פריך וממולאים בגבינות. זה היה מסוג המאפים שאוכלים רק בחוץ, במאפיות. כאלה שעוברים לידם ואי אפשר שלא להיכנס בעקבות הריח. לא חשבתי שכל כך פשוט להכין אותו בבית, עד שניסיתי...

החומרים לבצק:

2 כוסות קמח

200 גרם חמאה חתוכה לקוביות

1 מכל גבינת שמנת נפוליאון 16%

½ כפית מלח

*למילוי:

100 גרם גבינת פטה

100 גרם גבינת טוב טעם

1 ביצה

אופן ההכנה

1. מערבבים בקערה את כל המצרכים עד לקבלת בצק אחיד. מומלץ לערבב במיקסר כדי שהלישה תיעשה באופן אחיד והבצק לא ייקרע - מה שקורה ברגע שהחמאה מתחממת. אם הבצק דביק לאחר הלישה, יש לקמח אותו בחלקו החיצוני בכף קמח. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים לחצי שעה כדי שהוא יהיה נוח יותר לעבודה.

2. לאחר הקירור מקמחים את משטח העבודה, מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים בעזרת קורצן. מערבבים את חומרי המילוי, מניחים במרכז כל עיגול מתערובת הגבינות וסוגרים היטב לחצי עיגול. מהדקים את השוליים בעזרת מזלג ומוודאים שהבורקיטס סגורים היטב כדי שהמילוי לא יברח מהבצק בעת האפייה. מברישים בביצה ומפזרים שומשום, אופים בחום 180 מעלות למשך 20-15 דקות.

בורקיטס
צילום: דעאל סבטיה