אלמוג כהן
אלמוג כהןצילום: Olivier Fitoussi/Flash90

הדחתו של ח"כ אלמוג כהן מחברותו בוועדת חוץ וביטחון על ידי יו"ר עוצמה יהודית השר איתמר בן גביר עוררה סערה של ממש בקבוצת הווטסאפ של המפלגה.

ח"כ כהן כתב לחנמאל דורפמן, ראש המטה של בן גביר, את הדברים הבאים: "אם אתה חושב שנפלת על אחד שיהיה כמו הכלב על הדשבורד אתה מבין שאתה טועה".

דורפמן השיב בתקיפות: "אתה מדבר כמו ביריון, נגד מי שנתן לך הזדמנות חד-פעמית שלצערי לא היה אפשר לתת ל-99% מהאנשים פה, שחלקם עבד פי 5 ממך לאורך שנים. כאילו כולם פה חייבים לך משהו".

בנצי גופשטיין תקף גם הוא את חבר הכנסת וטען: "לא משילות ולא בבל"ת. מה חשבת שמה שהרוס כל כך הרבה שנים ייפתר היום? בזכות עוצמה יהיה משמר לאומי, תקציב למשטרה למלחמה בפשע, יותר נשק ברחובות. התחילו להגיב בעזה. אף אחד לא הכיר אותך כמעט לפני איתמר. הוא העלה אותך לגדולה - ואתה יורק לו בפנים".

דורפמן המשיך במתקפה וכתב: "הבאנו את אלמוג כדי שידאג לתושבי הנגב, לא כדי שידאג לעצמו. מי שהלך להצטלם עם סמוטריץ' בזמן שאנחנו מנהלים מולו מו"מ להגדיל תקציב לנגב, ואומר שסמוטריץ' דווקא נתן תקציב יפה לנגב - לא עושה את זה בשביל תושבי הנגב. זה שהיית יס"מניק לא הופך אותך למומחה למשטרה".

כהן, כמובן, לא נשאר חייב. "לו היית עסוק בעשייה 2% מהזמן שבו אתה עסוק בלתדרך, מצבנו היה הרבה יותר טוב. אתה יודע מהי כפיות טובה? לשים פס על ההבטחות שחילקת לאנשים, והתקווה שנטעת בליבם ולהיות פתאום מורם מעם. לא עונה, לא מתייחס, כולם כלים במשחק שלך".

בהתכתבות נחשף גם הזעם על כהן שסירב להתמנות לסגן שר ולהתפטר במסגרת החוק הנורווגי כדי להכניס לכנסת את הבא אחריו ברשימה.

דורפמן כתב לכהן: "אתה היית אמור להיות סגן שר וממונה על התוכנית, אבל לא הסכמת כי זה סגן שר של ניר ברקת וזה משרד הכלכלה. בעבר אמרת 'אני? מה פתאום כלכלה? יצחקו עליי שאני לא מבין כלכלה'. זה מה שמעניין אותך, ולא תושבי באר שבע".

הוא ציין כי סירב גם לכהן כסגן שר של עידית סילמן. "הצעתי לך להיות סגן שר שלה אבל שוב לא הסכמת, כי אמרת שיצחקו עליך שאתה סגן במשרד להגנת הסביבה, שאתה 'סגן שר של אישה'".

צחי אליהו, המועמד שאמור להיכנס אם כהן יפנה את מקומו הצטרף למתקפות. "במשך 5 חודשים הוא משלה אותנו, הוא משקר פעם אחר פעם והוא מתדרך עיתונאים נגדי. זוכרים את הכתבה בסרוגים 'בן גביר לא רוצה את צחי בגלל הקעקוע'. עבודה של זה שנשביתי בקסמו. לפני שבוע וחצי כבר התפוצץ לי ואמרתי לעצמי בכל הזדמנות שתהיה לי אני אחשוף את פרצופו של אלמוג. אבל אין צורך, הוא עושה את כל הטעויות האפשרויות בעצמו".