סלט פסטה לשבועות
סלט פסטה לשבועותצילום: אייסטוק

עם כל העוגות והפשטידות שנאכל הערב בחג השבועות, צריך סלט בריא בצד בשביל המצפון...טוב אולי לא הכי בריא אבל ממש טעים והוא הולך נהדר עם ארוחה חלבית!

אז קבלו מתכון לסלט פסטה איטלקי שמוגש קר ומתחסל ברגע.

מצרכים:

חצי חבילת פסטה (איזה צורה שרוצים)

חופן עגבניות שרי

חמש-שש עלי בזיליקום

חופן קטן זיתים שחורים ללא גרעין

כף שמן זית

מלח פלפל

קוביות גבינה מלוחה/צפתית

( אופציונלי: פרחי ברוקולי קטנים )

אופן ההכנה:

מבשלים את הפסטה בסיר עם מים חמים 8 דקות,

מסננים שוטפים מהעמילן,

מעבירים לקערה ומוסיפים את השמן זית,

חותכים את עגבניות השרי לחצאים - או רבעים אם הם גדולות,

מוסיפים לקערה את הזיתים עלי הבזיליקום העגבניות והגבינה,

מתבלים במלח ופלפל ( כדאי לשים מעט מלח ולטעום כי הגבינה כבר מלוחה..)

מוסיפים כפית זעתר וכפית אורגנו,

מערבבים היטב

( כאן ניתן להוסיף את פרחי הברוקולי אחרי שחלטנו אותם במים רותחים )

מוסיפים עוד עלה בזיליקום אחד לקישוט

בתאבון!