תיעוד המחבל
תיעוד המחבלצילום: מצלמות האבטחה

מחבל חמוש בסכין נורה וחוסל ביום שישי בבוקר לאחר שחדר לישוב טנא עומרים שבדרום הר חברון - וניסה לדקור אנשים ליד בית כנסת ביישוב.

בסרטון שצולם ממצלמת האבטחה במחסום בכניסה ליישוב הוא נראה זוחל מתחת לשער, כשהוא מחזיק בידו בסכין. בשער לא נראה שיש מאבטח כלשהו והמחבל חודר פנימה באין מפריע.

מיד עם קבלת הדיווחים הראשוניים על התקרית פרסם פיקוד העורף התרעה על חשד לחדירת מחבלים לטנא עומרים. "היכנסו מיד למבנה, נעלו את הדלתות וסגרו את החלונות", נמסר בהודעת הפיקוד לתושבים.

בצבא מסרו אחר כך כי "כוחות נרחבים סורקים ביישוב". ההנחיה להישאר בבתים נותרה בעינה במשך כשעתיים, וכרבע שעה לפני השעה 12 הודיע פיקוד העורף כי "הטיפול באירוע הסתיים".

ארי אודס מזכיר היישוב טנא עומרים שבהר חברון מסר "ברוך השם נס גדול. ערנות התושבים מנעו אסון גדול. מתחקרים את האירוע יחד עם הצבא. נס גדול התרחש בבוקר חג השבועות. מחבל ערבי מדהאריה הסמוכה הצליח לחדור באין מפריע דרך שער הישוב אל מרכז הישוב. מתפללים בבית הכנסת זיהו את הסכין שהחזיק בידו, ניטרלו אותו מיד ומנעו אסון גדול.

האווירה בהחלט לא פשוטה. מדובר בישוב שקט ובטוח שהפך תוך רגע לפגיע. האירוע יכל חלילה להסתיים אחרת. בשעה זו אנחנו עדיין מתחקרים את האירוע עם הצבא ונפעל יחד כדי להגביר את תחושת הביטחון של התושבים בשאיפה שלא יהיו חקיינים ונמנע כל אירוע דומה בעתיד".