ישראל מקבלת מאיתנו "תגובות" על בסיס יומי
ישראל מקבלת מאיתנו "תגובות" על בסיס יומיiStock

בנאום שנשא בשבת האחרונה, אמר סגן מפקד משמרות המהפכה ומפקד המבצעים, תת-גנרל עבאס נילפורושאן, שאיראן מנהלת את העימותים עם ישראל וארה"ב בצורה מחושבת וגובה מהם "מחירים כבדים", כלשונו. בנוסף תיאר הבכיר את סוף ימי ההגמוניה האמריקנית, כפי שאיראן תופסת אותה.

"תוכלו לשאול את המשטר הציוני איך הוא קיבל תגובות על המעשים שלו בשנה שעברה, וממשיך לקבל תגובות על בסיס יומי", קבע מפקד המבצעים לעניין תגובות איראניות על פעולות ישראליות.

הגנרל גם הדגיש את כוחה ההולך ופוחת של ממשלת ארה"ב במדיניות הפנים והחוץ, ואמר שארה"ב מתמודדת עם משברים קשים מבית ומחוץ: "ארה"ב חווה את הימים האחרונים של הגמוניה של כוח".

בהערות שהושמעו מוקדם יותר במאי, הזהיר רמטכ"ל הכוחות המזוינים של איראן, האלוף מוחמד חוסיין בקרי, שאם האירופים ובעלות בריתה האחרות של אמריקה לא ייפטרו מתמיכה עיוורת בוושינגטון, הם יישאבו לתהום יחד עם ארה"ב, אשר: "נלכדת בספירלה כלפי מטה בסדר העולמי החדש".

הן מפקד המבצעים במשמרות המהפכה והן רמטכ"ל הצבא מתייחסים למדיניות החוץ הנוכחית של איראן למול איומים מישראל ומהמערב.

האיראנים כבר לא חוששים מהשתת סנקציות כלכליות, אלא מחפשים את דרכם בביסוס בריתות עם מדינות שאינן נמנות במישרין עם תומכיה הגדולים של ארה"ב: רוסיה, סין, הודו, מדינות המפרץ הערביות, מזרח הרחוק ואסיה.

איראן מזהה חולשה ניכרת בצעדי ממשל ביידן וברית NATO לאור הנעשה במלחמת רוסיה אוקראינה וזוהי מבחינתה שעת כושר לקידום מהלכים שיבססו אותה כמעצמה אזורית ובין-לאומית כאחד. איראן כבר לא רואה שום משמעות חיובית עבורה בשיחות וינה לקידום הסכם גרעין חדש, לכן מתמקדת בדרכים שיעניקו לה לגיטימציה בין לאומית בהינתן תקיפה ישראלית במתקני הגרעין, לצד פעולות פחות משמעותיות ברמה האסטרטגית כמו סנקציות כלכליות נוספות.