
הפעיל הפלסטיני עיסא עמרו לא התייצב לדיון בבית המשפט במסגרת תביעת דיבה שהוא עצמו תבע - ונאלץ לשלם לצד הנתבע את הוצאות הדיון.
מדובר בתביעת דיבה שהגיש עמרו בבית משפט השלום בירושלים, נגד עמותת "מוסרי" ונגד פעיל הימין מנכ"ל "בצלמו" שי גליק.
דיון קדם המשפט בתביעה שהגיש אמור היה להתקיים בשבוע שעבר, אולם עמרו לא התייצב בבית המשפט. עורך דינו אלון ספיר טען בפני השופטת מוריה צ'רקה כי עמרו, בהיותו פלסטיני, "הגיש בקשה להכנס לישראל ולא קיבל מענה ולכן לא הצליח להתייצב לדיון".
עו"ד מיכאל ליטווק, המייצג את הנתבע, הציג בפני השופטת תמונות מחשבון הפייסבוק של עמרו המצביעות על כך שזה האחרון שהה בכלל באיטליה, ועסוק בפעילות נגד "הכיבוש".
השופטת הורתה על דחיית הדיון בכ-5 חודשים, וחייבה את עמרו לשלם 1,000 שקלים הוצאות דיון. בהחלטה כתבה צ'רקה: "התובע לא התייצב למרות שהוריתי על התיצבותו. לאחר שהנתבעים הגישו תגובה להודעת התובע על כוונתו להיעדר מהדיון במסגרתה הם צירפו פרסומים מעמוד הפייסבוק שלו מהם עולה שהתובע נמצא בחו"ל. מתברר שהתובע אמנם נמצא בחו"ל. לפיכך, לא ניתן לקיים את הדיון בהיעדרו".
שי גליק מנכ"ל בצלמו מסר: "כפי שאמרנו לאורך כל הדרך. מדובר בתביעת השתקה שמטרתה לפגוע בפעילות של ארגון בצלמו נגד מי שמנסה לפגוע במדינת ישראל וקורא להחרמתה. אי התייצבותו של התובע לדיון תוך שהוא בוחר לטייל בחו"ל מטילה צל כבד על התנהלותו, שאותה נוכיח כמובן בדיונים הבאים שיהיו ואנחנו בטוחים שהתביעה תידחה ויוטלו על התובע הוצאות משפט ריאליות. אנחנו נמשיך ללא מורא להילחם בכל מי שפוגע בישראל וקורא להחרמתה".
