שוטר חונק מפגין
שוטר חונק מפגיןצילום: מפלגת נעם

עשרות תלמידי ישיבה הפגינו היום מול מרכז דוידסון הסמוך לכותל המערבי, שם התקיים לדברי המפגינים כינוס של מספר ארגוני מיסיון נוצריים.

במהלך ההפגנה השוטרים שהיו במקום נהגו באלימות קשה כלפי המפגינים. שמונה בחורי ישיבה נעצרו. במקרה אחד צולם שוטר חונק את אחד מהבחורים, למרות שאינו מתנגד.

במקרה אחר תפסו השוטרים ילד קטן והשליכו אותו בברוטאליות לרצפה. במקרה נוסף שתועד, נראה בחור המעוטר בתפילין נדחף בחוזקה על ידי השוטרים שהיו במקום.

מעצר בכוחמפלגת נעם

המפגינים שהיו במקום סיפרו כי נראה כאילו השוטרים קיבלו הנחיה להיות תקיפים ואף אלימים. "לא נשמע לנו הגיוני שהמשטרה לא עשתה כלום כשמפגיני שמאל קיצוניים חסמו את נתיבי איילון, אך במחאה של עשרות אנשים אל מול ארגוני מיסיון נוצריים, מפעילים עלינו אלימות קשה. מדובר באכיפה בררנית".

שוטר חונק מפגיןמפלגת נעם

ממפלגת נעם נמסר בתגובה: "המשטרה נוקטת איפה ואיפה, מצד אחד מכילה את האנרכיסטים באיילון ובבלפור ומצד שני תוקפת באלימות קשה את המפגינים כנגד המסיון שלא חסמו כביש ולא פגעו באיש. בהמשך לשיחתו של סגן השר מעוז עם הממ''ז, אנו דורשים לשחרר לאלתר את העצורים ולא לטפול עליהם האשמות שווא של אלימות כלפי שוטרים כאשר כולם יודעים שהאמת היא ההיפך הגמור".

ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: "כך נראה תיאור מעוות של המציאות. כפי שניתן לראות בסרטוני מצלמות הגוף, השוטרים במקום פעלו למנוע אלימות, חיכוך והפרת הסדר הציבורי במקום. לצערנו המוחים שהפרו את הסדר ואיימו על קבוצת נוצרים שהיו במקום, לא נשמעו להוראות השוטרים פעם אחר פעם, התפרעו, גידפו, תקפו והתעמתו עם השוטרים שנאלצו לעצור מספר מעורבים. נמשיך לאפשר מחאות בגבולות החוק, אולם לא נאפשר הפרת הסדר הציבורי והתפרעויות אלימות בניגוד לחוק''.