ח"כ אביחי בוארון מתח ביקורת על התנהלות מערכות אכיפת החוק בדיון על מדיניות העמדה לדין שהתקיים בוועדת החוקה בנוכחות פרקליט המדינה וצמרת הפרקליטות.
"אנחנו מתמקדים יותר מידי בשאלת הסמכות ופחות בעניין עצמו, פרקליט המדינה אמר; ההסתה של הבוקר יכולה להיות הפיגוע של הצהרים, אז יש לי חידוש בשבילכם, ההסתה לא יכולה להיות, ההסתה היא זו שיוצרת את הפיגוע הבא", אמר בוארון והוסיף, "הדם של אותם הנפגעים בפיגוע בצהרים הוא על הידיים שלכם ושלנו, ואם אנחנו לא נצא מכאן עם שינוי לא ביצענו את חובתנו כלפי החברה והמדינה".
"בדיון הקודם דיברנו על שלושה מקרים בהם הייתה הסתה חמורה, הוגשו תלונות ולא נפתחו חקירות, אנחנו מדברים על שנת 2021 רק 18 תיקים שנפתחו ורק 10 כתבי אישום הוגשו. הכרוניקה שעולה מהנוהל שכתבתם מלמדת על המצב בשטח, אי הטיפול הוא שגורר את הפיגועים הבאים".
"ההסתה משתוללת ופיגוע הסכינים הרים ראש בשנים האחרונות בגלל שאתם ואנחנו לא טיפלנו בשורש הבעיה הזו, בשם חופש הביטוי המקודש לכולנו נתליתם בפסקי דין, ובסמכויות, והתוצאה שקיבל האזרחי הישראלי היא איומה ונוראה. בעולם הערכים שלי חופש הביטוי נגמר כשביטחון ישראל מתחיל", הצהיר חבר הכנסת.
לדבריו, "אני מציע עוד לפני שאנחנו נלך לתיקוני חקיקה שאתם תגבשו נוהל, ותגישו אותו לוועדה. אנחנו מדברים על תשתיות ראתיות שנמצאות ברשת, אין פה פרטים מוכמנים, הכל חשוף וגלוי, ולכן הדברים האלה צריכים לקבל טיפול כבר בבוקר לפני שהפיגוע של הצהרים מתרחש, ולכן אני מציע שאתם תגבשו את הנוהל ותגישו אותו לוועדה כאן בדיון המשך, וככל שהנוהל הזה יטיב את המצב אני בטוח שאנחנו נסמוך את ידנו עליו. כפי שאמר פרקליט המדינה, אנחנו חייבים לשנות את המצב ולעבור שינוי שישנה את המצב, מפתיחה בחקירה אחרי חודשים רבים מהגשת התלונה, לפתיחה בחקירה אחרי שבועות ואפילו ימים".
