אגם מאג'ורה בצפון איטליה
אגם מאג'ורה בצפון איטליהצילום: ISTOCK

בעיתון האיטלקי "לה רפובליקה" דווח כי עשרה ישראלים שהיו על הסירה שהתהפכה אתמול (שני) באגם מג'ורה שבצפון איטליה, הוחזרו לארץ במטוס צבאי.

בטביעת סירת הטיולים נהרג איש המוסד לשעבר. האסון התרחש ככל הנראה כתוצאה מעומס יתר שהיה על הסירה ותנאי מזג אוויר קשים. לפי התקשורת האיטלקית, על הסירה מותר היה להעלות 15 בני אדם, ובעת הטביעה היו עליה 25.

בחדשות 13 דווח כי ההרוג הישראלי, איש מוסד לשעבר כבן 50, נהרג בהתהפכות הסירה ושמו אסור בפרסום. יחד עמו נהרגו שני אנשי הביון האיטלקי בעבר או בהווה, וכן אשתו של בעל הסירה. משפחתו של הישראלי קיבלה את ההודעה בדבר המקרה. קונסול ישראל ברומא יחד עם המחלקה לישראלים בחו"ל במשרד החוץ פועלים להבאת ארונו של המנוח ארצה.

בתקשורת האיטלקית מבהירים כי לא מדובר באירוע מכוון, אבל לא ברור אם האירוע היה חגיגת יום הולדת של אחד המשתתפים, או שמדובר בסיפור כיסוי למשהו.