בית החולים לניאדו בנתניה
בית החולים לניאדו בנתניהצילום: גילי יערי, פלאש 90

בג"ץ קבע כי בית החולים 'לניאדו' בנתניה פעל בניגוד לחוק כאשר מאבטח דרש מאישה להשאיר מאכלי חמץ שברשותה מחוץ לבית החולים לפני חג הפסח.

לפי פסק הדין, בחג הפסח האחרון חרג לניאדו מהסמכויות שניתנו לו במסגרת חוק החמץ, ונקבע שבית החולים ישא בהוצאות המשפט של העותרת. כך פרסמה ענבר טויזר.

את העתירה הגישה תנועת ישראל חופשית שטענה כי סמכויות החוק מאפשרות לבית החולים רק לידע בנוגע להחלטת מנהל בית החולים, ואין באפשרותו למנוע מאזרחים לצרוך מאכלים מסוימים או למנוע כניסה עמם.

בעתירה דרשה "ישראל חופשית" מבית המשפט להנחות את מנהלי בתי החולים כי "סמכותם לקבוע מדיניות בדבר הכנסת חמץ לבית החולים מוגבלת ואינה כוללת סמכות לבצע חיפוש בחפצי באי בית החולים, סמכות ליטול מיטלטלין של הבאים בשערי בית החולים או סמכות למנוע כניסה של אדם לבית החולים בשל חשד כי הוא נושא חמץ".

כמו כן, דרשו העותרים מבית המשפט "להורות לבית החולים לניאדו לחדול מביצוע חיפוש בחפצי באי בית החולים, לחדול מנטילת מיטלטלין של הבאים בשערי בית החולים ולחדול ממניעת כניסה של אדם לבית החולים בשל חשד כי הוא נושא חמץ".