
עורכי דין המייצגים של ארגונים קנדיים, קנדיים – פלסטיניים, וגם ארגון יהודי, הגישו בשמם פניה לממשלת קנדה למנוע את כניסתו למדינה של ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט.
בנט הוזמן לאירוע השנתי של אגודת ידידי מרכז שמעון ויזנטל בקנדה שיתקיים בטורונטו באמצע החודש והוא אמור להיות הנואם המרכזי.
הפניה נשענת על החוק הקנדי הקובע כי לממשלה הפדרלית החובה הבינלאומית והמשפטית למנוע כניסה של אנשים אשר ביצעו פשעי מלחמה, פשעים נגד האנושות או רצח עם.
בהקשר זה צוין, כי בנט היה מעורב בפיתוח ההתנחלויות "בגדה המערבית", וקביעה זו נסמכת על דו"ח של ארגון שלום עכשיו, לפיו הבניה בהתנחלויות באיו"ש גדלה משמעותית בתקופת כהונתו כראש ממשלה, והוא תמך בפינוי של משפחות פלסטיניות במזרח ירושלים כדי ליישב במקומם מתיישבים יהודים.
הפונים ציינו, כי הממשלה הקנדית לא מכירה בשליטה הישראלית באיו"ש, ולשיטתה וגם על פי החוק הבינלאומי ההתנחלויות הן פשע מלחמה.
עוד נטען, כי לבנט גם היסטוריה של אלימות וגזענות, לאור מעורבותו ב"טבח" של 102 אזרחים לבנונים בקאנה ב-1996 וקריאתו הפומבית להרוג פלסטינים בעת עימות עם כוחות צה"ל.
על פי נוסח המכתב, בתגובה לדברי היועץ לביטחון לאומי יעקב עמידרור שאמר כי הדבר אינו חוקי, בנט השיב, כי הוא הרג ערבים רבים ואין לו בעיה עם זה.