
ישנן דרכים רבות להכין סלט חצילים. את המתכון הבא לא בטוח שאתם מכירים. מדובר בחציל יווני - שנקלה על המנגל או לחילופין על הגז עם ירקות קצוצים ולימון.
ביוון היה נהוג להכין את החציל בצורה הזאת כבר לפני מאות שנים ועד היום הוא מככב במטבחים השונים.
מצרכים:
חציל גדול / שניים בינוניים
חצי פלפל אדום
חצי פלפל צהוב
צרור פטרוזיליה
חצי לימון
שן שום
מעט כמון
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מחוררים את החציל עם מזלג מכל הכיוונים (כדי למנוע ממנו "להתפוצץ" בזמן הקלייה)
נניח אותו על מנגל או על גז חשוף
נקלה מכל צד כ-5 דקות
כעת ניתן לחציל זמן להתקרר
נקצוץ דק את הפלפלים, הפטרוזיליה והשום
נשים בקערה הכל יחד
נקלף את קליפות החציל, כך שתישאר לנו רק התכולה שלו
נוסיף לקערה
נתבל במעט כמון מלח ופלפל
נסחט לימון ונערבב הכל יחד.
בתאבון!
המתכון באדיבות המטבח של הירושלמי - קייטרינג בשרי