
המגוון במטבח המקומי והבינלאומי תמיד מרתק. ממנות מורכבות ועשירות הדורשות שפע של מרכיבים וגם זמן הכנה, ועד ארוחות פשוטות אך משביעות התלויות רק בכמה מרכיבים מרכזיים, יש מתכונים לכל סגנון והעדפה קולינרית. היום, אנחנו הולכים לדון בתענוג הצמחוני שמי שלא מכיר את העולם הקולינרי הזה לא באמת מבין עד כמה הוא משמעותי, טעים, ואפשר להפוך אותו לארוחה מגוונת.
שניצל תירס הוא עולם חדש של טעמים
השניצל הוא מאכל פופולרי שמקורו באוסטריה, המיוצר בדרך כלל מנתח בשר דק או עבה כאשר או צולים אותו או מטגנים אותו. הגרסה המפורסמת ביותר היא השניצל הוינאי שעשוי מבשר עגל והוא אחד המאכלים הלאומיים של אוסטריה.
עם זאת, עולם השניצלים אינו מוגבל רק למנות על בסיס בשר. שניצל תירס הוא גרסה צמחונית שהפכה למאכל עיקרי במספר משקי בית צמחוניים וטבעוניים ברחבי העולם, ולא רק. מדובר במאכל שהפך להיות שגרתי ויומיומי גם בבתים בהם אין שומרי טבעונות או צמחונות. וריאציה נטולת בשר זו מחליפה את הבשר המסורתי בשניצל על בסיס תירס, ועדיין שומרת על האלמנטים הקלאסיים של שניצל טעים ומטוגן, או בגרסא הבריאה יותר שלו, שניצל אפוי, מה שמביא למנה מפתיעה בטעם ומשביעה שאפשר לשלב עם מגוון של תוספות.
ממה מורכב שניצל תירס?
שניצל תירס משלב את המתיקות הטבעית של התירס עם מרכיבים מלוחים, ויוצר איזון טעים ומרגש שמביא לרענון בטעמי השניצל הרגילים. מרכיבי הבסיס של שניצל תירס כוללים תירס מתוק, תפוחי אדמה, בצל, שום, פירורי לחם וביצים (או תחליף ביצה להכנה טבעונית). מרכיבים נוספים כוללים לעתים קרובות עשבי תיבול כגון פטרוזיליה או כוסברה ותבלינים כמו כמון או פפריקה לתוספת טעם. גרסאות מסוימות מוסיפות גם גבינה לתערובת לקבלת מרקם קרמי יותר.
הכנת שניצל תירס כרוכה ביצירת תערובת פירה של תירס, תפוחי אדמה מבושלים, בצל מוקפץ ושום. לאחר שהתערובת משולבת היטב, היא נוצרת לקציצות הנטבלות בביצה (או בתחליף ביצה), מצופה בפירורי לחם, ואז מטוגנת עד להזהבה.
אפשר לשלב שניצל תירס עם מגוון של תוספות והוא לא נופל באיכותו משניצלים המבוססים על בשר כאשר אנחנו מדברים על אפשרויות ההגשה. אפשר להגיש עם תוספת של פירה ורוטב לארוחה עשירה יותר, או עם סלט טרי וססגוני לארוחה קלה יותר. גם סחיטת לימון משתלבת יפה עם הטעמים, ומוסיפה נופך של חריפות המשלימה את המתיקות של התירס.
באוסטריה ובגרמניה, מנות שניצל מלוות לרוב ברוטב עשיר בטעם מיוחד או כרוב כבוש. עם זאת, עבור שניצל תירס, סלסה חריפה או רוטב שמנת יכולים לשמש גם תבלין מצוין, ולמי שפחות אוהב רטבים, גם פשוט ירקות מאודים ותיבול נכון או המלחה עדינה יהיו נהדרים.
העולם התזונתי לא מסתיים אך ורק בשניצל המבוסס על תירס או על ירקות אחרים. ישנו גם המבורגר טבעוני וישנם גם נקניקיות צמחוניות וטבעוניות ובכלל, שפע של מוצרים המדמים בשר אמיתי והופכים את עולם הצמחונות וטבעונות לאיכותי יותר.
הערך התזונתי של מזון צמחוני וטבעוני מנצח
מלבד היותו טעים, עשיר ומגוון מזון צמחוני או טבעוני כמו המבורגר טבעוני או שניצל תירס מציע גם פרופיל תזונתי הגון. שניצל תירס הוא מקור טוב לסיבים ומכיל נוגדי חמצון מועילים. יתרה מכך, אם מכינים את השניצל עם פירורי לחם מדגנים מלאים, המנה יכולה לספק תוספת סיבים תזונתיים וחלבונים.
שניצל תירס ודומיו מציגים אופציה ייחודית ומשביעה למי שמעוניין לצרוך מזון צמחוני או טבעוני.