
מתכון פשוט מאוד של סלט ירקות עם קוביות סלמון - שמכילות כמות יפה של חלבונים, קליל מאוד וטעים.
הסוד הוא בצורת ההגשה שהופכת את המנה למגרה יותר ויוקרתית יותר ממש "כמו במסעדות".
מצרכים:
כ-100 גרם סלמון
5-6 עלי חסה שטופים היטב
1 מלפפון
חופן קטן של עגבניות שרי
4-5 עלי נענע
חצי תפוז + חצי פרוסה לקישוט
שמן זית
מלח גס
מעט דבש
אופן ההכנה:
תחילה מומלץ לשטוף היטב את כל הירקות ולייבש עם מגבת / נייר סופג
שלב זה חשוב מאוד כי הוא ישאיר את הירקות רעננים ונקיים ולא רטובים
כעת נקצוץ דק את החסה ונשים בקערה גדולה שתהיה קערת הערבוב
נחתוך מלפפון לאורכו, וכל חצי לפרוסות דקות כך שנקבל צורות של חצי ירח
נחצה את העגבניות שרי ונוסיף לקערה יחד עם החסה והמלפפון
נתבל בשמן זית מיץ מחצי תפוז ומעט מלח ונערבב בקערה הכל יחד
נחתוך את הסלמון לקוביות קטנות של כ-ס"מ / ס"מ
נטגן במעט שמן זית במחבת חמה במשך 2-3 דקות
בסיום נזלף מעט דבש ומלח גס על הדג ונערבב במחבת הכבויה
ניקח צלחת הגשה יפה, נשפוך אליה את הירקות מהקערה שלנו
נפזר מעל את קוביות הסלמון שלנו עם מעט עלי נענע
נוסיף חצי פרוסת תפוז לקישוט
בתאבון!