צבי כהן והרב אדלשטיין
צבי כהן והרב אדלשטייןצילום: ללא קרדיט

צבי כהן, מקורבו של הרב גרשון אדלשטיין זצ"ל ומי ששימש כדובר בית הרב בשנים האחרונות, פרסם תמונה שלו משוחח יחד עם הרב בזמן שאכל ארוחת צהריים וחשף מה עומד מאחורי התמונה והשיחה.

"רבים שאלו אותי על התמונה הזאת, מה אמרתי לרבי גרשון באמצע ארוחת הצהריים שלו, ולמה לא יכולתי לחכות שיסיים לאכול במקום להפריע לגדול הדור בארוחה שלו", מספר צבי.

הוא מספר כי בזמן הארוחות של הרב, נכדיו וניניו היו מגיעים לפי תורנויות ומקריאים בפניו את מה שלמדו בתלמוד תורה ובישיבה - משניות וגמרא בעל פה.

צבי מספר כי "יום אחד הנין התורן סיים להרצות את משנתו והלך, אך רבנו עדיין היה באמצע הארוחה, הנין המסור רבי מוטי פאלי (הגבאי) הציע לי להיכנס למטבח ולהגיד דבר תורה שיש לי עד שמרן יסיים את הארוחה".

הוא לא חשב פעמיים: "כמובן שמייד נכנסתי פנימה ופתחתי בוורט שהיה לי בראש, הראש ישיבה מיד אמר לי 'שב, שב' אז התיישבתי בכסא מולו".

צבי מספר כי אמר לרב דבר תורה מתפילת הימים הנוראים על הפסוק "כי אנו בניך ואתה אבינו": "הרי הקדוש ברוך הוא הוא אבא של כולנו, ומצד שני כתוב שהקב"ה 'אבי יתומים' ונשאלת השאלה, אם הוא אבא של כל אחד, במה הוא אבא של היתומים יותר מכל אחד? ועניתי שכתוב בגמרא שלושה שותפים הם באדם, אביו ואמו והקב"ה. ואם כן, כשנפטר למישהו אחד ההורים אזי חסר לו שליש אבא, אז הקב"ה לוקח על עצמו את השליש הזה והופך לאבא במשרת שני שליש וכן אם מישהו התייתם משני ההורים הקדוש ברוך הוא לוקח על עצמו את הכל וניהיה אבא שלו במשרה מלאה כביכול", סיים צבי את הוורט.

הוא ממשיך לספר כי הדבר תורה שאמר גרמה לרב קורת רוח: "הראש ישיבה העלה חיוך גדול על הפנים ושחק מעט, ואמר יפה והודה לי בענוותנותו 'ישר כח' שאמרתי לו וורט".

לסיום שיתף: "היום נזכרתי ברגעים הגדולים האלו וחשבתי לעצמי, רבי גרשון היה האבא הרביעי שלנו, ולאבא הזה אין תחליף, הרי 'לא בשמים היא' וממילא הקדוש ברוך הוא לא יכול להחליף את הרב'ה שלנו בתקפיד האבא, ועל זה נאמר 'יתומים היינו ואין אב', הרי אם אנחנו יתומים בשביל מה צריך לומר שאין אב? אבל על פי הוורט שאמרתי לראש הישיבה, זה מובן היטב, לפעמים יש אבא חילופי, אבל לנו אין אבא חילופי, רבי גרשון אבא שלנו לתמיד, והיום אנחנו יתומים, יתומים ואין אב".