שקשוקה היא אולי המנה שכל ישראלי מכין וטוען ששלו הכי טובה.
אז לא באנו להתנצח עם מתכון מיוחד, אלא לתת לכם ארבעה טיפים, שאם תיישמו אותם, השקשוקה שלכם תהיה הרבה יותר מוצלחת וטעימה.
טיפ ראשון:
מומלץ מאוד להכין את כל מרכיבי השקשוקה מראש לפני תחילת הטיגון ואפילו כבר לחתוך כל ירק מראש ולהניח בקערית.
נעשה את זה כדי למנוע מצב שבו הבצל/הפלפל מתחיל להישרף בעודנו קוצצים את העגבניות.
טיפ שני:
קילוף עגבניות זאת אמנם משימה שדורשת קצת מאמץ אך שווה את זה. ברגע שנבשל את העגבניות ללא הקליפה נקבל מרקם יותר "ריבתי" וחלק.
ניתן לקלף את העגבניות עם קולפן, אך במקרה והן רכות מידי נחרוץ אותן בסכין ונחלוט במים רותחים לדקה ולאחר מכן נעביר מיד למים קרים. פעולה זו תגרום לקליפת העגבנייה לרדת בקלות.
טיפ שלישי:
פפרקיה מעושנת. זהו תבלין שלא מוכר מאוד בקרב הבשלנים הביתיים - וחבל.
פפריקה מעושנת כשמה כן היא - עם טעם עמוק של עישון. היא הולכת מצוין עם תבשילים שיש בהם עגבניות ופלפלים כמו קציצות ברוטב, מטבוחה, חריימה וכמובן שקשוקה.
טיפ רביעי:
להכניס את הביצים בהפרש של כמה שניות אחת מהשנייה.
לרוב ילדים יעדיפו את הביצה "קשה" יותר ואילו המבוגרים ירצו אותה "נוזלית" יותר, לכן כשנכניס אותן בהפרשים של כמה שניות - נקבל שקשוקה עם מגוון מידות עשייה של ביצים, כך שכולם ייהנו וימצאו את המידה המועדפת עליהם.
טיפ בונוס:
אם אתם שמים כוסברה / פטרוזיליה קצוצה, לא למהר לעשות זאת בזמן הבישול, אלא רק בסוף ממש, כמה שניות לפני ההגשה. כך הירק שלנו יישאר טרי ומרענן ולא ישחיר או יתייבש.