סודות בלב המדבר
סודות בלב המדברצילום: דברי שיר

ספר שיש בו סיפור ציוני, לצד העובדה שהוא כתוב עם אורח חיים דתי ומותאם לשומרי המצות 'שלושה כוכבים במוצאי שבת'.. מתחבר מאד בעיני.

תוסיפו לכך את העובדה שהוא מאד עכשווי "הטלפון ננעל לשלושים דקות... או חדירה ליישוב.." או ווטסאפים. והתוצאה מושלמת.

וכך מתגלגל לו הסיפור שסובב סביב שבת אירוח בצימר בנוף מדברי – זו התוכנית של גלעד, סיון והדס לעודד את אביהם אחרי שאיבד במפתיע את מקום עבודתו.

יחד עם בן דודם נלי הם מקבלים עליהם אחריות לארגון השבת המשפחתית, ביישוב בלתי מוכר בנגב. כמובן שהשמות קשורים גם. מעלה ציונה או ירוחם.

אולם כשהם נוסעים לבדוק את אתר הנופש, מתברר להם שמדובר במרכז מבקרים קטן ומוזנח. באין דרך חזרה הם מחליטים לעבוד קשה כדי להפוך את האתר למקום המושלם לאירוח.

הארבעה נקלעים להתמודדות מול חדירת פורצים בלילות, סכסוך מר בין יישובים, מסע בלב המדבר – וגם איום על עולם הערכים שלהם. פרויקט השבת המשפחתית הופך למבחן הישרדות: מי יחזיק מעמד עד הסוף?

במהלך שיפוץ אתר הנופש, הארבעה נחשפים לסיפוריהם של חלוצי הנגב ולמאבקי התרבות שהתמודדו איתם העולים מארצות המזרח, מאבקים שפוקדים גם כיום כל נער ונערה המגבשים את זהותם בעולם.

הספר החדש סודות בלב המדבר הוא הספר הרביעי בסדרת הגיבורים – סדרת מתח לנוער בעקבות דמויות משפיעות בתולדות האומה. עוד בסדרה: סודות מן המרתף, סודות מן המערה וסודות בין הסמטאות.

הסופר חיים אקשטיין כותב לילדים ולנוער. רעיונותיו מושלמים וגם הפעם לאורך 250 העמודים תמצאו תוכן ועניין לאורך כל הקריאה.