
שוד ענק: 30 אלף כדורי רובה נגנבו מבונקר של צה"ל בצאלים
עשרות אלפי כדורי רובה נגנבו מבונקר צבאי בבסיס צאלים. נפתחה חקירה של משטרת ישראל והמשטרה הצבאית. הוטל עוצר על כל הרכבים בבסיס. ח"כ דני דנון על שוד התחמושת בצאלים: "כל מי שמתקרב לבסיס צה"ל צריך לדעת שהוא בן מוות".

עשרות אלפי כדורי רובה נגנבו הלילה (שלישי) מבונקר צבאי בבסיס צאלים שבנגב. בצה"ל אמרו כי נפתחה חקירה משותפת של משטרת ישראל והמשטרה הצבאית.
המקרה התגלה במהלך סריקות שביצעו המפקדים בבסיס שזיהו את הפריצה באחד הבונקרים.
לפי הערכות נגנבו כ-30 אלף כדורי רובה מסוג 5.56. הוטל עוצר על כל הרכבים בבסיס צאלים וכל רכב שיוצא מהבסיס נבדק.
ח"כ אלמוג כהן (עוצמה יהודית) אמר כי "לצערי שוב נחצה קו אדום מסוכן בחוסר המשילות בנגב הפרוע, זהו אירוע חמור ביותר ובשל כך אני דורש לערב את שב"כ בחקירת האירוע. גנבי האמל"ח הללו שקשורים ישירות למבריחי הסמים בגבול מצרים (קשר חמולתי וארגוני), מאתגרים פעם אחר פעם את תפיסת ההגנה של מדינת ישראל, יש להחמיר ענישה ולהביאם לדין, ויפה שעה אחת קודם".
ח"כ דני דנון מהליכוד הגיב על שוד התחמושת ממחנה צאלים וקרא לעדכן בהתאם את הוראות הפתיחה באש. ''לא ייתכן שכנופיות של בדואים נכנסים ויוצאים מבסיסי צה"ל ועושים בהם כבשלהם. שלא יהיה ספק - הכדורים שנגנבו ישמשו פושעים, רוצחים ואפילו מחבלים. זו סכנה אסטרטגית למדינה. חייבים לעדכן את נהלי הפתיחה באש ולתגבר את השמירה - כל מי שמתקרב לבסיס צה"ל צריך לדעת שהוא בן מוות. כך בונים הרתעה'', אמר דנון.
בארגון תורת לחימה אמרו בתגובה לגניבת התחמושת: "רק אתמול התריע גלנט מהתקוממות פנים ארצית עוצמתית של הגיס החמישי הערבי בתוככי ישראל. הבוקר אותו אויב ממשיך להתחמש מתקציב הביטחון ומצה"ל עליו אמון אותו גלנט, נכנס לצאלים ולוקח 26,000 כדורים. אף אחד לא נותן את הדין ואף אחד לא לוקח אחריות על ההפקרות בצאלים, ואספקת הנשק לאויב נמשכת כסדרה".
תגובת דובר צה"ל: "התקבל דיווח הבוקר על גניבת תחמושת מבונקר צבאי בבסיס צה"ל בדרום הארץ. נפתחה חקירה משותפת של משטרת ישראל והמשטרה הצבאית".