
שר הפנים משה ארבל הודיע היום (שלישי) על הקמת ועדה מייעצת שתבחן ותגבש אמות מידה ברורות בנושא אזרוח ספורטאים זרים במדינת ישראל.
מזה שנים, רשות האוכלוסין וההגירה מקבלת פניות חוזרות ונשנות בעניין מתן אזרחות לספורטאים זרים מטעם משרד התרבות והספורט וגופי ספורט נוספים, כאשר בשנה האחרונה הגדילו גם קבוצות הכדורגל בישראל לאזרח ספורטאים זרים.
עם זאת, ספורטאים אלו מוגדרים על פי החוק הישראלי עובדים זרים ולא קיימת חקיקה ספציפית שמסדירה את עניינם, כאשר העניין מוסדר בתקנות בלבד, בעיקר בתקנות של האיגודים השונים.
למעשה, עד לימים אלו לא הוגדרו במדינת ישראל קריטריונים שוויוניים, סבירים והוגנים, אשר על פיהם תוכל רשות האוכלוסין וההגירה לקבוע באופן מיטבי איזה ספורטאי זר זכאי לאזרחות ישראלית ואיזה לא. על כן, החליט שר הפנים משה ארבל כי בשלה העת להביא להסדרת הנושא ולקביעת אמות מידה מקצועיות.
במשרד הפנים הודו כי ההחלטה התקבלה בין השאר גם על רקע ההצלחה האדירה של נבחרת ישראל הצעירה במונדיאליטו ומתוך הבנה כי אזרוח סיטונאי של ספורטאים זרים, כפי שביקשו מספר קבוצות בכירות בכדורגל הישראלי, עלול לפגוע בקידומם של בני הנוער הישראלים המצטיינים.
מי שתעמוד בראשות הוועדה תהיה כבוד השופטת בדימוס שרה פריש, כאשר אליה יצטרפו גם לירון כהן, קפטנית נבחרת ישראל בכדורסל לשעבר; רועי בן טולילה, ספורטאי פאראלימפי ושחקן נבחרת ישראל בכדורסל כיסאות גלגלים; נאור פסר, קפטן נבחרת ישראל בכדורגל לנוער ואלי סהר, עיתונאי ופרשן ספורט בכיר.
שר הפנים משה ארבל אמר: "קידום הספורט והחינוך לספורט הם אינטרס לאומי. ספורטאים זרים הם חלק אינטגרלי מענפי ספורט רבים בישראל. חלקם שוהים בארץ במשך שנים, ותרומתם למדינה משמעותית וחשובה. אנו לא מתעלמים מכך כאשר מגיעות בקשות לאזרוח ומתייחסים אליהן בכובד ראש. לצד זאת, אנו מחויבים להעניק לדור הצעיר את ההזדמנות השווה והמלאה להתפתח ולצמוח כאשר הם מגיעים לגיל בוגרים. בימים אלו אנו רואים כמה חשוב להשקיע בילדים ובילדות אזרחי ישראל ולתת להם את כל הכלים לצמיחה ולהצלחה".
"במבט צופה פני עתיד, הוועדה המייעצת שאנו מקימים היום תאפשר לשר יחד עם רשות האוכלוסין וההגירה לקבל את ההחלטות הנכונות ביותר תוך איזון בין הצרכים השונים. אני מודה לחברי הוועדה ומעריך מאוד את הסכמתם לקחת חלק בהסדרת נושא חשוב זה ומאחל להם הצלחה רבה".