
כשבוע לאחר פרסום מכתב ההתנצלות של חברת אנג'ל למגזר החרדי, טוען יו"ר הדירקטריון של מאפיית אנג'ל עומר בר לב כי לא היה מדובר בהתנצלות כלל.
חרף העובדה שבמכתב שהגיש למשפחת הרב אדלשטיין זצ"ל הובהר כי הוא "מתנצל מעומק לב", ולמרות המודעות הרשמיות של מאפיית אנג'ל שפורסמו תחת הכותרת "התנצלות", טוען בר לב כי אין מדובר בהתנצלות.
"לא התקפלנו ולא נכנענו", אמר בראיון לעיתון 'ידיעות אחרונות'. "זה סיפור שנמשך חודש, לא נלחצנו מהאיומים, אבל ברגע שזה הופך לעוד מאבק בציבור הישראלי ונגד המאפייה – ומה בכלל למאפייה שמספקת לחם כבר 100 שנים ולסיפור הזה – וברגע שהתברר לנו שבכלל מפרשים את השתיקה שלנו כיהירות וזלזול אז היה ברור שצריך לעשות משהו".
אשר למכתב, טען בר לב כי "אני לא רואה בזה מכתב התנצלות. אפשר לתת כותרות מפה ועד להודעה חדשה אבל זה לא מכתב התנצלות".
השר לשעבר סיפר על נסיבות האירוע. "שבוע אחרי כניסתי לתפקיד יו"ר דירקטוריון מאפיות אנג'ל גורמים כאלו ואחרים עשו עליי סיבוב והפיצו פייק ניוז כאילו הפגנתי מול ביתו של הרב אדלשטיין ובכך פגעתי בכבודו. מראש לא העליתי על דעתי את התוצאה הזאת של החרם.
"אבל זה קרה מהר מאוד כאשר התחילו לצאת קריאות לחרם, כולל של משה גפני ואריה דרעי, ומשם זה התגלגל. זה לא היה חרם של הרבנים, זה היה חרם שהגיע מהשטח".
בדבריו הודה שהופתע מעוצמת החרם והיקפו אך הבהיר כי ההתנצלות לא באה ממניע כלכלי. "כל הסיפור הוא ממש לא כלכלי", אמר בר לב. "ברור שביטלו הזמנות, אבל מה שהדאיג אותנו זה שאנשים יתחילו להיות מפוטרים מכל מיני מקומות ומוקדים של המאפייה. אז אנשים שמפרנסים משפחות יפוטרו בגלל העניין הזה? רק זה היה חסר לי".
באנג'ל לא אהבו את הראיון ושיגרו הבהרה: "מתפרסם הבוקר ראיון עם מר עומר בר לב. יודגש כי מר בר לב הינו אדם פרטי ופוליטי והראיון הינו אישי ואיננו שותפים לראיון ולנאמר בו. מאפיית אנג'ל התנצלה מעומק לב ובאופן ברור וגלוי התנצלות שאיננה משתמעת לשתי פנים. זו עובדה ואנו עומדים מאחוריה".
בשבוע שעבר הגיעו מנכ"ל מאפיית אנג'ל ירון אנג'ל ובר לב לניחום אבלים אצל בניו של מנהיג הציבור הליטאי הרב גרשון אדלשטיין זצ"ל.
השניים העניקו לבני הרב אדלשטיין מכתב התנצלות על התנהלותם בעת האחרונה מול הציבור החרדי.
הרקע לביקור הניחומים, החרם החרדי שצבר תאוצה נגד מאפיית אנג'ל לאחר השתתפותו של בר לב בהפגנה בבני ברק בסמוך לביתו של הרב אדלשטיין, מה שהצטייר בעיני הציבור החרדי כהפגנה נגד הרב.