לכבוד שבת או סתם כארוחה, לחמניות הבשר שכולם יאהבו מאת יונית צוקרמן בלוגרית האוכל הידועה בשם "מלכת המטבח".
לחמניות אווריריות בטירוף עם מילוי הבשר העסיסי, פשוט טעים!
מצרכים:
בצק:
קילו קמח
כף מלח
4 כפות סוכר
2 כפות שמרים יבשים.
2.5 כוסות מים.
1/2 כוס שמן .
מילוי :
קילו בשר טחון
בצל גדול קצוץ
4 שיני שום
כף מלח, כפית פלפל, כף פפריקה אדומה, כף תבלין קציצות או כמון
2 כפות גדושות רסק עגבניות.
אופן ההכנה:
שמים את כל חומרי הבצק למעט המלח ומתחילים ללוש/לערבל כאשר נוצר גוש בצק מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 7 דקות
אחרי 7 דק מעבירים לקערה משומנת ומתפיחים שעה. בזמן הזה מכינים את המילוי
מטגנים בצל עד שהוא מתחיל להזהיב ואז מוסיפים כף סוכר ושום ומערבבים ומטגנים 2-3 דק נוספות ואח"כ מוסיפים את הבשר ומבשלים עד שהבשר משנה צבע לחום אח"כ מוסיפים רסק ותבלינים ומערבבים. כאשר הבצק מסיים את תהליך ההתפחה קורצים 16-18 כדורים
כל כדור פותחים לעיגול
מניחים בעיגול מהמלית
סוגרים בצורת שק
מניחים בתבנית מברישים בביצה מפזרים שומשום
מתפיחים בצורה עשרים דקות
בזמן הזה מחממים תנור ל-180 מצב טורבו
ואחרי 20 דק מכניסים לאפיה עד הזהבה יפה
בתאבון!