
כמידי יום ראשון והשבוע: תנועת הנוסעים לבאקו חזרה לסידרה , "אעירה שחר", מוזיאון האדם והחי, דרורית צהובת גרון, הסכם חדש לעובדי המלונות ולילות הבשור.
עניין גובר בתיירות הישראלית לאזרבייג׳ן
לשכת התיירות של אזרבייג'ן ATB וחברת התעופה האזרבייג׳נית Azerbaijan Airlines אירחו את אירוע הנטוורקינג Experience Azerbaijan בתל-אביב, במטרה להגביר את המודעות לאזרבייג'ן כיעד תיירותי בקרב שחקנים מרכזיים בתעשיית הנסיעות בישראל, לרבות מפעילי תיירות בולטים, סוכני נסיעות, וסוכנויות נסיעות מקוונות (OTA).
הארוע שימש פלטפורמה לטיפוח שיתופי פעולה אסטרטגיים ולחיזוק הקשרים בין אזרבייג'ן וישראל במגזר התיירות. למשתתפים הייתה הזדמנות להיפגש עם נציגי תיירות מרכזיים מאזרבייג'ן, ובהם ATB, Azerbaijan Airlines כמו גם חברים בהתאחדות המלונות של אזרבייג'ן (AHA) ואיגוד סוכנויות הנסיעות של אזרבייג'ן (ATAA)
בערב גם הוצגה תערוכת צילומים מהפנטת שכותרתה "אזרבייג'ן מבעד לעדשות של צלמים ישראלים". התערוכה, ביוזמתו של הצלם הישראלי ויקטור זיסלין, הציגה תמונות שובות לב הלוכדות את היופי והקסם של אזרבייג'ן מנקודת המבט הייחודית של צלמים ישראלי שביקרו בה ונישבו ביופיה .
בין המברכים שגרירה החדש של אזרבייג'ן בישראל, מר מוכתאר ממדוב, יו"ר לשכת התיירות הממלכתית של אזרבייג'ן, מר פואד נאג'ייב, משנה למנכ"ל ATB מר בהרוז אסגרוב ומנהל המכירות והשותפויות של AZAL מר צ'ינגיז מורסאלוב.
"אני ממשיכים בטיפוח הקשרים העסקיים החזקים המסמלים את הידידות ההולכת ומעמיקה בין שתי האומות שלנו. המחויבות הבלתי מעורערת שלנו טמונה בחיזוקה של התיירות ובחינת עוד אפשרויות לשיתוף פעולה. המטרה שלנו היא להגביר חילופי התיירות והתרבות, ולקדם את הפוטנציאל התיירותי של אזרבייג'ן ושל ישראל", אמר פואד נגייב, יו"ר סוכנות התיירות הממלכתית של התיירות. הרפובליקה של אזרבייג'ן.
בשנת 2019, אזרבייג'ן קיבלה בחום 47,003 מבקרים מישראל, והמגמה החיובית נמשכת עם 8,611 כניסות מרשימות שנרשמו מינואר עד מאי 2023, תנועה כמעט זהה בהשוואה לתקופה המקבילה בשנת 2019. נתונים אלו משקפים את העניין והמשיכה הגוברת של אזרבייג'ן בקרב מטיילים ישראלים.
מאמציה של לשכת התיירות -ATB התמקדו בין השאר בפיתוח הפוטנציאל התיירותי של המורשת היהודית ההיסטורית, כולל טיולי הליכה בעקבות מורשת יהודית בבאקו ובכפר האדום היהודי בחלקה הצפוני של המדינה.
עם פתיחת עונת הקיץ, אזרבייג'ן מציגה מגוון רחב של אטרקציות ופעילויות הנותנות מענה להעדפות טיולים שונות, ובכללן אתרי הבריאות המפורסמים בנפתלאן, גלאלטי ולנקאראן . הנופים ופעילויות ה- outdoors המגוונות של אזרבייג'ן מספקות אטרקציות רבות לחובבי הרפתקאות. ההרים ואתרי הסקי המרהיבים של המדינה פונים לאלה המחפשים הרפתקאות וחופשות בטבע, בעוד שמרכזי הכנסים שלה מהווים יעד אידיאלי לאירועים עסקיים ולכנסים.
כיום, אזרבייג'ן הינה יעד טיולים מבוקש ביותר עבור מטיילים ישראלים. תרם לכך, הגידול במספר הטיסות הישירות הנוחות, הליכי קבלת ויזה קלים בהגעה והמוניטין שצברה כמרכז תרבות ועסקים דינמי. טיסה לבאקו פחות מ-4 שעות, ומספקת לנוסעים קישוריות חלקה. אזרבייג'ן איירליינס (AZAL) מפעילה טיסות ישירות בין באקו לתל אביב בכל יום שלישי, חמישי וראשון.
שיתוף הפעולה בין לשכת התיירות של אזרבייג'ן לאזרבייג'ן איירליינס מדגיש את המחויבות לקידום הפוטנציאל התיירותי של אזרבייג'ן . אירוע הנטוורקינג Experience Azerbaijan סימן אבן דרך נוספת בחיזוק הקשר
למידע נוסף - www.azerbaijan.travel , www.azal.az.
"אעירה שחר"
סידרה המוקדשת לשירת הבקשות שתועלה בבית הקונפדרציה החל מה – 19 ועד ה – 22 ביוני.
המופעים, שיוקדשו למסורות החאלבית (סורית) - ירושלמית, המרוקאית, הבבלית והטורקית - מאפשרים לקהל הרחב לחוות את המנהג העתיק של "שירת הבקשות", בהשתתפות אמנים ופייטנים: יחיאל נהרי, רפאל ברזני, דניאל נעים, איתן רבני, נתנאל כהן, יהודה ועקנין, דניאל בן עמי, אלעד גבאי, יאיר דלאל ,יגל הרוש, אנסמבל שיר ידידות והמוזיקאי אביב בכר, רוני איש-רן וחברי "אורפאנין".
קרם קוקוס בקרטונית
המותג הקולינרי "מאסטר שף", הנותן מענה למגוון רחב של מנות וסגנונות בישול, כולל מגוון רחב של מוצרים מהעולם האסיאתי, משיק לראשונה קרם קוקוס בקרטונית, המיועד לבישול ולאפייה.
קרם הקוקוס של מאסטר שף בעל תווית נקייה, מכיל 75% מיצוי קוקוס ומים, משמש לבישול של מגוון מאכלים ומהווה תחליף טבעוני לשמנת חלבית. הקרם מגיע בקרטונית בגודל של 250 מ"ל, המכיל קרם קוקוס אותנטי ואיכותי, מהמזרח הרחוק. הקרם קוקוס בקרטונית מצטרף למגוון המוצרים האסיאתיים של מאסטר שף שכולם מיוצרים במזרח, כגון: רטבי מזרח, דפי אורז, נודלס, דפי אצה ועוד.
מוזיאון האדם והחי
מוזיאון האדם והחי בעיר משיק את "רואים את התמונה הגדולה – The Bigger Picture" – תערוכת צילומים משותפת של הספארי ברמת גן וגן החיות בפיניקס אריזונה, ארה"ב .
פיניקס אריזונה ארה"ב ורמת-גן שבישראל הן ערים תאומות מאז 2005. בכנס מיוחד לציון 100 שנים לעיר רמת-גן שנערך לאחרונה הגיעו ארצה משלחות מ-6 ערים תאומות ברחבי העולם. במסגרת הכנס הושקה התערוכה המרגשת "רואים את התמונה הגדולה – The Bigger Picture".
בתערוכה החדשה במוזיאון האדם והחי ברמת גן "רואים את התמונה הגדולה – The Bigger Picture", אותה אצרה ניב נודלמן, מוצגים מעל 30 צילומים מרגשים של בעלי חיים וצוות המטפלים מהספארי ברמת-גן ומגן החיות בפיניקס המדגישים את המכנה המשותף דרך הקשר החזק בין אנשים לחיות בר, בכל העולם ובכל שפה.
בתערוכה מוצגים בין היתר צילומי פורטרט של קופים משני גני החיות דרכם ניתן לעסוק בהבעות הפנים וביכולת שלנו להבין מה הם מרגישים, צילומים כמעט זהים של טיגריסים משני גני החיות שאומנם נראים דומה, אך הם בעלי גנטיקה שונה ומשמעותית.
בבסיס שיתוף הפעולה עומד הקשר בין גני החיות השייכים לארגונים בינלאומיים שעוסקים ופועלים יחד בחזון משותף ובעשייה משמעותית לטובת שימור מינים המצויים בסכנת הכחדה ולהבטיח מרחב גנטי רחב שיסייע לשמור על חיות הבר בעולם.
התערוכה מוצגת במוזיאון האדם והחי בפארק הלאומי ברמת גן במהלך חודש יוני ואת חלק מבעלי החיים המצולמים ניתן אף לפגוש מקרוב במתחם הספארי הסמוך.

דרורית צהובת גרון
עולה חדשה בישראל: דרורית צהובת גרון תועדה בגולן
לפני כשנה, התגלה במקרה ולראשונה, קינון של דרורית צהובת-גרון, ציפור נדירה ביותר בישראל.
לפני כמה ימים, נצפו שוב דרוריות צהובות-גרון באותו האזור, כשהן כבר עסוקות בפעילות קינון נמרצת. בנוסף, נקבה אחת שסומנה ב-2022 על ידי ד"ר יוסף כיאט, מנהל מרכז.
בחברה להגנת הטבע מוסיפים כי הדרורית צהובת-הגרון קטנה מעט מדרור הבית ועדינה ממנו. היא מחבבת מקומות יבשושיים המציעים סבך שיחים ועצים פזורים ומצויה גם בנוף כפרי חקלאי. היא קטנה ודקת גזרה, הראש עדין והמצח שטוח. מידותיה הן סנטימטרים בודדים, לרוב בין 13-14.5 בלבד. הזיהוי הראשון שלה בישראל היה בשנת 1982. "מינים שונים של ציפורים משנים את תחומי תפוצתם ושינויי אקלים עשויים לתרום לשינויים אלה, כמו שינויים בבית הגידול שמאפשרים התבססות בתנאי חדשים שנוצרים. באזור זה של רמת הגולן, מתקיים חורש טבעי עשיר ומפותח. יתכן שהשיפור בתנאי בית הגידול מאפשר התבססות שלה", מסכם ד"ר פרלמן.
תערוכת קבע חדשה במוזיאון יהדות בבל
תערוכת קבע חדשה לזכרו של מרדכי בן פורת שהיה ממכונני עליית " עזרא ונחמיה" להעלאת יהודי עיראק לישראל, מייסד מרכז מורשת יהדות בבל ומי עמד בראשו שנים רבות.
בן פורת נשלח לעיראק על ידי המוסד לעלייה ב' ובמשך שנתיים ניהל את הפעילות הציונית המחתרתית בעיראק, ופיקד על היציאה הגדולה של יהודי עיראק לישראל. במהלך שליחותו נתפס, נאסר ועונה קשות, אך הצליח להימלט מן הכלא ולהגיע לישראל.
בן פורת נולד בבגדאד ועלה לארץ ישראל ב-1945. לחם במלחמת העצמאות והגיע לדרגת קצונה. ב-1955 מונה לראש המועצה המקומית אור יהודה ועשר שנים לאחר מכן נבחר לכנסת וכיהן כשר בממשלת ישראל בשנים 1981–1984.
על תרומתו ארוכת השנים לחברה ולמדינה זכה בפרס ישראל לשנת 2001.
תערוכה חדשה במרכז מורשת יהדות בבל, מפנה זרקור לתחנות חייו באמצעות תצלומים, מסמכים, תעודות הוקרה וחפצים אישיים, שנתרמו למוזאון על ידי מרדכי ובני משפחתו. שולחן עבודתו הוסב לוויטרינת תצוגה המאפשרת הצצה למסעות חייו, המוצגים נדבך על גבי נדבך במגרות התצוגה.
בשורה לעשרות אלפים: הסכם חדש לעובדי המלונות
ההסתדרות והתאחדות המלונות בישראל חתמו על הסכם קיבוצי חדש ובמרכזו תוספת של עד כ-7% לשכר העובדים – שתינתן במספר פעימות.
עוד בהסכם, שחל רטרואקטיבית מאפריל האחרון ועד מאי 2026, ויהיו רלוונטי לכ-23 אלף עובדות ועובדים בכל רחבי הארץ, הסדרה של תנאים סוציאליים ושורה של הטבות – בהן: הגדלה של תוספת הוותק ותשלום על ביטול משמרת (אם הביטול נעשה עד 16 שעות לפני תחילתה).
לילות יוני בצפון הנגב
זה לא סוד שחם מאוד בישראל בחודשי הקיץ, ובדרום הארץ חם אפילו יותר. אבל בתיירות שקמה בשור, לא מוותרים על בילוי, ומזמינים ל"לילות יוני בצפון הנגב", מגוון אירועים ופעילויות לכל המשפחה, אחרי שקיעת השמש, כשמזג האוויר הופך נעים ונוח.
הפעילויות יתקיימו בשני סופי שבוע (רביעי עד שישי) בין התאריכים 21 ביוני ועד ה-1 ביולי, ובהם יחכו עשרות אירועים, פעילויות והופעות ברחבי האזור, שיתקיימו אחרי רדת החשכה.
צפייה מודרכת בכוכבים, סיור לילי בעקבות עקרבים, הדגמות אומנות בברזל וזכוכית, קומזיץ סביב המדורה, משחקים של פעם למבוגרים אל תוך הלילה, סיורי עששיות ועוד המון אפשרויות בילוי, החל מהשקיעה ואל תוך הלילה.

תצפית ערב נתיב העשרה
